Dorohoi News Logo

Vârfu Câmpului: Festivalul „Aşa-i jocul neamului” a ajuns la ediţia a XI-a - FOTO

Varful Campului Festival de dansuri populare04

Primăria Vârfu Câmpului a organizat în perioada 3-4 septembrie 2011, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului - Concurs al Dansului Popular Moldovenesc „Aşa-i Jocul Neamului.” Festivalul s-a desfăşurat  pe scena în aer liber din spatele terenului de sport al comunei. Acesta a fost realizat prin fonduri europene accesate în cadrul unui proiect de proporţii.

“Este prima acţiune, mai avem încă cinci de acelaşi nivel sau poate chiar mai puternice. Unul dintre evenimente va avea loc la 1 decembrie, apoi la sfârşitul anului, pe 24 ianuarie, 18 februarie şi la începutul lunii martie. A fost un festival- concurs prin care am vrut să promovăm valorile tinere. Ni s-a reproşat că nu am adus valori autentice, însă mai mult se merită să investeşti în viitor, decât să aduci pe cineva ştiut de toată lumea. Iniţial i-am dat o notă internaţională, am dorit să avem participanţi din Ucraina şi Moldova, însă nu au putut ajunge. Am avut invitaţi din mai multe zone ale ţării, iar data viitoare ne aşteptăm la un număr şi mai mare. Sperăm că toată lumea a plecat de aici mulţumită, pentru că am vrut să dăm o notă de bucurie, de festival al comunei”, a spus primarul comunei, Aurel Ungureanu.

Ansamblurile din Regiunea de Nord-Est au prezentat programe artistice de excepţie specifice zonei de unde vin. Prima zi, 3 septembrie a fost seara tineretului şi a început cu cuvântul de deschidere al primarului, urmat de prezentarea condiţiilor concursului “Miss comuna Vârfu Câmpului.” Ziua oficială a festivalului a fost cea de 4 septembrie, zi dedicată folclorului. Printre cele zece formaţii înscrise în concurs, a evoluat şi formaţia de dansuri populare „Brâuleţul” a Şcolii cu clasele I-VIII Nr.7 „Al.I.Cuza” din Dorohoi.

Formaţia care este condusă de înv. Elena Dănilă şi de înv. Dorina Lupu, coregrafia aparţinând instructorului Dumitru Roşu a cucerit premiul I pentru cea mai buna suită. „Hora”, „Corăgheasca”, „Ileana” şi „Ruseasca” s-au bucurat de succes în rândul spectatorilor prezenţi la această manifestare culturală. Solistul formaţiei, Antonio Tănasă, a cucerit la rându-i publicul spectator. Seara s-a încheiat cu etapa finală a concursului “Miss comuna Vârfu Câmpului”, dar şi cu o serbare câmpenească. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web