Dorohoi News Logo

Tânăra Lavinia Strugariu prezentă la emisiunea „Daruri muzicale”, în debutul elevelor sale

Lavinia (1)

Lavinia Strugariu, tânăra artistă de 23 de ani, originară din satul Bajura, orașul Darabani, județul Botoșani, care promovează cântecul popular și dragostea pentru acesta, a participat la emisiunea „Daruri muzicale” împreună cu elevele ei de la canto popular, Simina Căruceriu, Maria Cimpoieșu, Diana Ignat și Carla Căruceriu.

Absolventă și șefă de promoție a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, în prezent studentă la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Lavinia Strugariu se dedică muzicii tradiționale românești interpretate la orgă și transmiterii valorilor autentice către elevii săi.

„Trăiesc prin muzică, o simt, iar prin ea iubesc. Pasiunea și talentul se regăsesc în mine încă din perioada când mergeam la grădiniță. Orga este tot ce am mai de preț. Îmi doream ca în fiecare an să primesc în ghetuțe, de Sf. Nicolae, o orgă de o octavă.  Asta se și întampla- până când fratele mai mare mi-a dăruit una adevărată, cu ajutorul căreia să pot studia. De-a lungul timpului mi-am dorit mai mult, astfel am ajuns în colectivul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, unde am petrecut ore în șir și niciodată obosind, studiind acordeon, pian clasic, voce. Însuși profilul (artistic) m-a format pentru această minunată lume artistică, finalizând în cele din urmă studiile ca șefă de promoție. Iubesc să fiu originală, unică, tocmai acesta este răspunsul întrebării: „Fată la orgă?”. Acest lucru mă face specială și ador să-mi transmit sentimentele prin muzică. Iubesc să fac oamenii fericiți și voioși. Aceasta este menirea mea”, a declarat pentru Dorohoi News, Lavinia Strugariu.

De curând, Lavinia Strugariu s-a căsătorit cu fotograful dorohoian Cosmin Gorgan: „Soțul mă susține și este mereu alături de mine, ca de altfel și în această seară atât de importantă pentru mine și elevele mele”, a adăugat Lavinia Strugariu.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web