Dorohoi News Logo

Casa de Cultură Dorohoi: Manifestări cultural-artistice și religioase organizate pe 15 ianuarie 2021

CMC Dorohoi

Ziua de 15 ianuarie, data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu, a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale începând cu anul 2010.

Primăria Municipiului Dorohoi, prin Casa Municipală de Cultură, lansează o serie de manifestări cultural-artistice și religioase pentru a celebra nu doar poetul de suflet al poporului român, ci și o zi de reflecție asupra culturii române. Evenimentele se vor desfășura cu un public limitat de persoane, în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, dar vor fi transmise pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Dorohoi, a Casei de Cultură, precum și în mass media locală.

Program - Ziua Națională a Culturii - 15 ianuarie 2021

Ora 09:00 – Film dedicat Zilei Naționale a Culturii – scurtmetrajul va consta în transmiterea unui mesaj despre semnificația zilei de 15 ianuarie, de către prof. Mihaela Hură și prezentarea a 20 de manuscrise inedite aparținând lui Mihai Eminescu, facsimile, din arhiva Academiei Române.
Ora 10:00 – Slujbă de pomenire ce va avea loc la Biserica „Sf. Nicolae Domnesc” Dorohoi;
Ora 11:00 – Moment cultural-artistic ce se va desfășura la bustul lui Eminescu, organizat în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi;
Ora 11:00 – Depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu;

Concurs – Pune Dorohoiul cultural în valoare printr-o creativă postare!: concursul se va desfășura pe pagina de Facebook a Casei de Cultură și invită cetățenii municipiului să posteze o înregistrare video în care participantul citește sau recită o poezie de Mihai Eminescu, sau o fotografie în centrul căreia se află bustul lui Eminescu, însoțită de un mesaj creativ. Propunerile vor fi postate exclusiv pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Dorohoi, în perioada 15-17 ianuarie 2021 și vor fi „jurizate” de abonații paginii. Postarea care va strânge cele mai multe like-uri va fi anunțată luni, 18 ianuarie 2021, iar câștigătorul va primi un cadou inedit din partea Primăriei Municipiului Dorohoi, prin Casa de Cultură.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web