Dorohoi News Logo

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Dorohoi - FOTO

Ziua Culturii la Dorohoi_02

15 IANUARIE a fost o zi de suflet trăită de la mic la mare. Primăria Municipiului Dorohoi prin Casa Municipală de Cultură în parteneriat cu preotul paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” Pr. Protopop Stelian Ciurciun și Pr. Silviu Mihai Chitic Ciurciun alături de Pr. Director George Chichioacă împreună cu profesorii și elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi.

Au susținut un proiect cultural artistic dedicat Zilei Naționale a Culturii și poetului național Mihai Eminescu. Programul a început cu o slujbă de pomenire ce a avut loc la Biserica „Sfântul Nicolae” începând cu ora 10:00 și a continuat cu o manifestare cultural artistică și depunere de flori la bustul lui Eminescu aflat în parcul de pe strada Grigore Ghica.

„Astăzi, poate mai mult ca niciodată îl simțim pe Eminescu avocat al libertății și pioner al ideii naționale. A apărat aristrocrația spiritului și noblețea idealurilor românești. Eminescu este cel care rămâne în amintirea noastră ca unul dintre cei mai mari promotori al originalității, al trăirii autentice și al creativității românești, cea care ne menține pe harta lumii în orice timpuri, chiar și în cele dificile. În misiunea noastră de a susține și de a împlini această frumoasă viziune ne stau alături distinșii noștrii parteneri cărora le mulțumim ori de câte ori avem ocazia, dar mai ales astăzi de Ziua Culturii Naționale. Mulțumim pentru sonorizare domnului profesor Liviu Ciulei, precum și lui Ștefan Chichioacă pentru minunatele fotografii realizate.”, ( Manager Casa de Cultură – Emanuela Chitic Ciurciun )

De asemenea, cu ocazia acestei zile Primăria Municipiului Dorohoi prin Casa Municipală de Cultură a venit cu propunerea unui joc-concurs „Pune Dorohoiul cultural în valoare printr-o creativă postare!” ce se va desfășura în perioada 15-17 ianuarie 2021 pe pagina de facebook a Casei de Cultură. Totodată, doamna profesor Mihaela Hură a transmis un mesaj tuturor celor care simt și gândesc românește ce poate fi vizionat în mediul online.

Mulțumim tuturor celor care și-au dorit să marcheze ziua lui Eminescu într-un  mod mai aproape de suflet și cultură.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web