Dorohoi News Logo

Orchestra Mugurelul încununată de lauri la festivaluri folclorice

DSC00961

În perioada 8-10 septembrie 2011, s-a desfășurat la Cernăuți-Ucraina, cea de-a VII-a ediție a Festivalului-Concurs Internațional de folclor românesc „În grădina cu flori multe” - etapa finala.
   
Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor și Elevilor din Dorohoi, condusă de prof. Marcel Dupu, a participat cu un program de muzică populară românească, obținând următoarele premii:
•Premiul I - orchestra de muzică populară „Mugurelul”;
•Premiul I – Oana Racu, categoria soliști vocali-18 ani;
•Premiul II- Lorena Dupu,  categoria soliști vocali - 15 ani;
•Premiul III – Roxana Atomi, categoria soliști vocali - 18 ani;
•Mentiuni – Elisabeta Ifrim și Bianca Baltă, categoria soliști vocali - 14-15 ani;

Organizat într-o atmosferă de sărbătoare românească, de către Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale românești, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina din Suceava, festivalul a avut ca scop, afirmarea, lansarea şi încurajarea tinerilor interpreţi, promovarea şi stimularea celor mai autentici şi mai talentaţi interpreţi amatori ai cântecului şi dansului popular românesc, evoluția concurenților fiind apreciată în mod obiectiv de un juriu compus din specialiști din România, Republica Moldova si Ucraina. Pentru prestația deosebită a orchestrei „Mugurelul”, juriul a acordat prof. Marcel Dupu, „Diploma de excelență”.

De asemenea, sâmbătă și duminică, 10-11 septembrie, s-a desfășurat la Moinești-Bacău, prima ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică și Dans popular pentru Copii „Moineșteanca”, unde au participat soliști vocali și instrumentiști, formații de dansuri populare și ansambluri folclorice din 14 județe ale țării.
Palatul Copiilor Botoșani a fost reprezentat de formația de dansuri populare „Voinicii”, coordonat de prof. Monica Huștiuc, care s-a clasat pe locul I la categoria de vârstă 11-14 ani și soliștii vocali și instrumentisti coordonați de prof. Enciu Ioan:
-Secțiunea vocală: Scarlat Sorina, 8 ani - Locul II și Larionesei Andreea, 6 ani - Mențiune;
-Secțiunea instrumentală: Locul I pentru Onofrei Daniel (clarinet) - 9 ani, Anton Daniel (instrumente de suflat tradiționale) - 13 ani și Ungureanu Vlad (trompetă) - 15 ani. (DorohoiNews.ro)


Autor : DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web