Dorohoi News Logo

Prima ediție a expoziției de Paște „Tradiții, continuitate, spiritualitate” deschisă oficial la Dorohoi - FOTO

Expozitie de Paste_01

Începând de miercuri 21 aprilie 2021, ora 10:00 și până joi, 22 aprilie 2021, ora 19:00 va avea loc, în fața Primăriei Municipiului Dorohoi, un eveniment dedicat Sărbătorii Pascale: Expoziția de Paște „Tradiții, continuitate, spiritualitate” ediția I.  

Meșteri și artizani populari locali și din zone etnografice limitrofe Dorohoiului vor aduce în sufletul dorohoienilor bucuria tradițiilor populare românești dedicate Sfintelor Sărbători Pascale, precum: încondeierea ouălor, artefacte tradiționale, ateliere de creație handmade,  ateliere de meșteșug popular, pictură pe icoane și multe altele. 

Evenimentul „Tradiții, continuitate, spiritualitate” ediția I se va desfășura pe mai multe planuri: expoziția cu vânzare, ce va fi organizată în fața Primăriei Municipiului Dorohoi, expoziția de Paște „Tradiții din Lumină”, ce va fi organizată în incinta Primăriei Municipiului Dorohoi, la etaj și atelierele handmade, de meșteșug popular și de creație dedicate Sărbătorii Pascale.

Acest eveniment este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi și Consiliul Local Dorohoi, prin Casa Municipală de Cultură, în parteneriat cu Protopopiatul Dorohoi, D.G.A.S.P.C. Botoșani, parohia „Adormirea Maicii Domnului” Prelipca, jud. Botoșani, parohia Rogojești, jud. Botoșani, Căminul Cultural Ibănești, jud. Botoșani, parohia „Sf. Nicolae Domnesc” Dorohoi și parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dragalina, jud. Botoșani, prof. Liviu Ciulei, instructor Camelia Mihăilă Andrieș și fotograf Ștefan Chichioacă. 

Evenimentul a fost deschis de către organizatori, în prezența primarului Dorin Alexandrescu, prefectului Dan Nechifor și a directorei Casei de Cultură Dorohoi, Ema Chitic Ciurciun, fiecare având câte un cuvânt de spus la inaugurarea primei ediții a Expoziției de Paște. 

„Ideea a luat naștere la începutul acestui an, când aveam mari speranțe că situația pandemică se va îmbunătăți. Am prins curaj prin organizarea „Mărțișor dorohoian” și am zis să continuăm și cu acesta. Dorința noastră a fost aceea de a crea un târg de meșteguri doar cu meșteri locali, așa că i-am contactat pe toți și am organizat acest eveniment, dedicat lor și, în același timp, dedicat și Sărbătorii Pascale. Avem un număr de 20 de artiști, fiecare prezentând munca lui autentică. Este prima ediție și sperăm ca de la an la an să ne putem extinde așa cum visam noi inițial. Luna mai ne așteaptă cu multe spectacole de teatru, de stand-up, organizate la „Sala Teatrului” Dorohoi și la Cinematograf Melodia, unde dorohoienii pot urmări un spectacol de calitate în siguranță.” declară Emanuela Chitic Ciurciun, director Casa Municipală de Cultură Dorohoi. 

„Vreau să mulțumesc în primul rând doamnei director a Casei Municipale de Cultură Dorohoi pentru această inițiativă unică în oraș, pe care am susținut-o cu mare drag, sper să aibă continuitate și să avem permanent în municipiul nostru din ce în ce mai mulți meșteri, oameni care iubesc tradițiile, oameni care duc și fac istorie, români adevărați. Vă mulțumesc că astăzi sunteți prezenți aici și facem acest prim eveniment pe care eu îl consider nu numai un eveniment de succes, dar și un eveniment de suflet.” a declarat primarul Municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu. 

Expoziția vă așteaptă cu drag pe toți, sănătatea are prioritate, așadar purtarea măștii este obligatorie, precum și menținerea unei distanțe de 2 m față de alte persoane. Vă așteptăm cu drag la un eveniment de excepție, unde vă vor aștepta produse de înaltă calitate și câteva surprize!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web