Dorohoi News Logo

Colocviul de exegeză literară. Ediția a V-a. În honorem Perpessicius

Afiscolocviued5 2021iunie

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează, în perioada, 13-15 iunie 2021, ediția din iunie a Zilelor Eminescu. 

Evenimentele vor debuta cu evocarea celui „mai aristocratic și mai grațios dintre editorii reali și posibili ai lui Eminescu” (P. Creția), Perpessicius –  de la a cărui naștere se împlinesc 130 de ani –, în cadrul Colocviului de exegeză literară. Ediția a V-a, organizat de Memorial în parteneriat cu Biblioteca Universitară Centrală „Mihai Eminescu” din Iași.

Colocviul, care își va desfășura lucrările în trei secțiuni (pe 13 iunie, între 14.00 și 16.00, și pe 14 iunie, între 10.00 -12.30, și 14.00-16.00), va întruni profesori, critici literari din diverse centre universitare. În prima secțiune a colocviului, moderată de Maria Șleahtițchi (Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău), își vor ține comunicările Iulian Costache, Rodica Zafiu  (Universitatea din București) și Ioan Milică (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași). La lucrările celei de-a doua secțiuni, moderată de Radu Vancu (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), vor participa: Lucia Cifor (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Cătălin Cioabă și Cosmin Ciotloș (Universitatea din București), Mircea A. Diaconu (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava/Memorialul Ipotești). În secțiunea a treia vor comunica: Iulian Boldea (Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș), Doris Mironescu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Maria Șleahtițchi (Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău), Lucia Țurcanu (Memorialul Ipotești). Secțiunea va fi moderată de Mircea A. Diaconu.

Colocviul se va desfășura online și va fi transmis, în direct, pe pagina de facebook a Memorialului Ipotești.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web