Dorohoi News Logo

„Nu-l uitați pe cel căzut în război!” – activitate desfășurată la Smârdan cu ocazia Zilei Eroilor - VIDEO

Ziua Eroilor Smardan_1

Este o datorie să facem cunoscute copiilor evenimente importante din istoria poporului român, fapte de vitejie și eroi ai neamului românesc, cu atât mai mult , suntem datori să le facem cunoscute elementele de istorie locală ale căror mărturii îi înconjoară și care îi individualizează ca cetățeni ai unui anumit ținut românesc.

Astfel, în ziua de 10 iunie, când toți credincioșii sărbătoresc Înălțarea Domnului Iisus Hristos și Ziua Eroilor, preșcolarii, elevii și cadrele didactice de la Școala Profesională "Sfântul Apostol Andrei" Smârdan și a structurilor școlare arondate din comuna Suharău au participat la activitatea numită ”Nu-l uitați pe cel căzut în război!".

Prin aceste activități, se răspunde interesului pe care copiii îl manifestă pentru lumea eroilor neamului, cu înaltele lor însușiri morale de care au dat dovadă și necesității de cunoaștere și curiozității copiilor. Se dau răspunsuri la multe dintre întrebările pe care aceștia le adresează și ajutându-i să înțeleagă evenimentele: cauzele pe care le generează, desfașurarea reală a acestora și urmările lor.

Prin intermediul acestor activități, elevilor li se oferă prilejul de a trăi momente de mare intensitate afectivă, ceea ce le conturează mândria și conștiința de român, le formează premisele unor trăsături socio-morale pozitive.

Activitatea a cuprins momente, precum: servicii religioase specifice susținute de către preoții parohiilor, momente de reculegere în diferite locații care marchează existența eroilor în localitățile comunei,  depunerea de coroane, buchete de flori, recitare de poezii, interpretarea unor cântece patriotice.

Scopul activităților a constat în cunoașterea și aprecierea unor înalte însușiri morale ale figurilor istorice și românești din vechime, dar și valorificarea potențialului creativ al elevilor prin prezentarea unor evenimente istorice într-un cadru cu o înaltă încărcătură emoțională.

Activitățile au fost coordonate de către colectivul de cadre didactice care activează la grădinițele și școlile din comuna Suharău având susținerea doamnei director Grigore Alina și prin implicarea preoților din parohii. Întreaga audiență (cetățeni ai comunei, cadre didactice, elevi) a adus un omagiu eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și apărarea țării și întregirea neamului.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web