Dorohoi News Logo

Sfârșit de săptămână plin de spectacole la Teatrul „Vasilache” Botoșani

Teatrul Vasilache (2)

Şi în acest sfârșit de săptămână, spectacole la Teatrul „Vasilache", respectiv  în zilele de joi, 17 iunie și vineri 18 iunie, de ora 18:00, iar sâmbătă  19 iunie și duminică 20 iunie  2021, de la ora 11:00  „Punguța cu doi bani” -  un spectacol dedicat celor mici.

Regia artistică este realizată de:  Valentin Dobrescu; scenografia îi aparţine lui:  Mihai Pastramagiu; muzica este compusă de:  Alin Macovei Moraru.  

În distribuţie Anamaria Chelaru, Alin Gheorghiu, Renata Voloşcu, Adelina Cojocariu, Marius Rusu, Florin Iftode.

Mult îndrăgita poveste a moşului ce poftea la ouă şi dârzenia cocoşului care reuşeşte să adune avere pentru stăpânul lui are un final neaşteptat.  Vă invităm să aflați cum va recupera cocoşul punguţa cu doi bani!

Spectacolul este recomandat copiilor peste 3 ani.

Preţ bilet 12 lei

O nouă PREMIERĂ, sâmbătă 19 iunie și duminică 20 iunie, cu începere de la ora 18:00 în cadrul STUDIOULUI DE TEATRU PENTRU TINERET.

Așadar sunteți așteptați la Teatrul „Vasilache” să vizionaţi spectacolul „MIORIŢA” , adaptare după V. Alecsandri. Regia artistică şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu. Coregrafia îi aparține Victoriei Bucun.

Distribuţia: Anamaria Chelaru, Adelina Cojocariu, Renata Voloşcu, Andreea-Elena Popovici, Oana-Marilena Asofiei, Alin-Florin Gheorghiu, Cosmin Tanasă, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu, Pavel Petraşi

«„Miorița" balada populară sau „cântec bătrânesc". „Miorița" mitul fuziunii omului cu natura, capodoperă a neamului românesc. O balada care prin metaforele ei reprezintă țara românească. Textul e simplu: trei ciobani ca trei frați, în tara lor, cu avuțiile lor se întorc acasă de pe munte. Doi dintre ei se sfătuiesc să-l omoare pe al treilea pentru a-și însuși averile acestuia. Al treilea accepta cu seninătate moartea pentru ca vede în ea o contopire cu natura. Subiectul este de actualitate și acum în noastră. Țara noastră frumoasa și bogată cu tradiții și obiceiuri, cu povești, dansuri, strigături și voie bună, cu oameni frumoși care din prostie, invidie, gelozie, că așa-i firea păcătoasă a omului, când ți-e lumea mai dragă strici tot voit sau nevoit. Ne revoltăm ne clasificăm, ne despărțim în grupuri, grupulețe și ne omoram între noi cu vorba, cu gândul, cu fapta... Finalul e trist. Așa a fost și așa este. 

Noi avem de învățat din aceasta piesă cum alegem să fim de azi în colo. Eu am mai montat această piesă în două variante : copii mari, copii mici și de fiecare data au încântat iubitorii de teatru. Acum este rândul actorilor profesioniști. Sunt fericită că ideea acestei propuneri regizorale a ajuns până aici. De ce spun asta? Veniți la teatru sa vedeți.»  Silvia Răileanu – regizor artistic.

Preţ bilet 15 lei. Biletele sunt puse în vânzare în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu o oră înaintea începerii acestuia. Nu se fac rezervări la spectacolele organizate la sediu, locurile se alocă în ordinea sosirii spectatorilor, respectiv a intrării acestora în sală.

Vă rugăm să citiţi regulamentul cu măsurile ce se impun a fi respectate la spectacole!

Spectatorul prin achiziţionarea biletului de intrare la spectacol acceptă condiţiile de desfăşurare a acestuia, respectiv: măsurarea temperaturii, portul măştii, precum şi respectarea distanţării sociale.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web