Dorohoi News Logo

Sfârșit de an școlar presărat cu spectacole la Clubul Copiilor Dorohoi - FOTO

Sfarsit de an scolar Club_02

La Clubul Copiilor Dorohoi, anul școlar 2020-2021 s-a finalizat pe scenă pentru un număr mare de elevi înscriși la cercurile artistice ale unității.

Pentru început, pe data de 18 iunie 2021, Orchestra de muzică populară "Mugurelul", coordonată de prof. Marcel Dupu, a prezentat un spectacol folcloric pe scena Muzeului Satului din Suceava, în cadrul Proiectului "10 pentru folclor". În acompaniamentul orchestrei au evoluat soliștii vocali: Nicu Mâță din Republica Moldova, Maria-Beatrice Băndoiu din Oltenia, surorile Osoianu din județul Suceava, cât și soliști vocali și instrumentiști ai orchestrei "Mugurelul". Spectacolul a fost filmat și va fi difuzat pe postul de televiziune Intermedia TV.

De asemenea, cercurile ”Educație civică” – secțiunea Teatru, ”Muzică folk – Muzică ușoară” și ”Dansuri populare” au organizat patru spectacole de producție, în perioada 24 iunie – 1 iulie, oferind elevilor prilejul de a-și pune în valoare talentul și competențele dobândite pe parcursul anului școlar.  
În zilele de 24 și 25 iunie, pe scena Teatrului de Vară din curtea Clubului Copiilor, au participat elevii de la cercul ”Educație civică”, în două spectacole de teatru coordonate de prof. Irina-Maria Miron. Grupurile ”Amicii”, ”Inimi vesele”, ”Trupa Jucăușă” și ”Piticii” au prezentat: monologuri, schițe umoristice, recitări de poezie, povestiri, spre deliciul publicului spectator.

Pe aceeași scenă, în seara zilei de 29 iunie, au evoluat elevi de la cercul „Dansuri populare – Dansuri moderne” coordonat de prof. Constantin Dicu. Momentele artistice au fost prezentate de grupurile constituite în cadrul cercului: Formațiile de dansuri populare ”Firicelul”, ”Brâulețul”, „Mugurașii” și Formația de dans modern ”Sparks”. De asemenea, spectatorii s-au bucurat de evoluția invitaților de la CS ”Pro Dance” – Filiala Dorohoi și Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani: Formațiile de dansuri moderne „Do It”,  ”Corazon”, ”Little Steps”, ”Together”, ”Juniors” și ”Caliente”. 

Spectacolul a fost presărat și cu momente de interpretare muzicală, prezentate de soliști vocali de la cercul „Muzică folk – Muzică ușoară”. Coordonatorul cercului, prof. Paul-Ciprian Mihai, a alocat o seară de spectacol grupurilor vocale și soliștilor pe care i-a îndrumat pe parcursul anului școlar. Astfel, luna iulie a început pe ritm de muzică ușoară, care a răsunat în Sala Teatrului Dorohoi, evoluând pe scenă: grupurile ”Voces”, „Meloritm”, ”Cuibul de Fo(l)k”, ”Junior”, cât și soliști vocali de muzică ușoară și folk. 

Clubul Copiilor îi așteaptă pe elevii de toate vârstele și în anul școlar 2021-2022, cu noi proiecte și activități educative de succes.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web