Dorohoi News Logo

Hramul Bisericii Dealu Mare (20 iulie): Moaștele Sfântului Nectarie și ale Sfinților Epictet și Astion aduse spre cinstire

Hram (1)
Pentru parohia Dealu Mare, data de 20 iulie reprezintă un moment de mare bucurie și de frumoase împliniri, pentru că este ziua în care îl cinstim pe Sfântul Ilie, ocrotitorul și mijlocitorul nostru înaintea tronului Sfintei Treimi. 
 
Cu acest prilej, ne amintim de multele binecuvantari pe care Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Ilie, le-a dăruit bisericii, localității și familiilor noastre. Recunoștința noastră se îndreaptă și către toți binefăcătorii bisericii noastre care ne-au fost alături în lucrările și activitățile pe care parohia noastră le desfășoară, începând cu anul 2006.
 
În acest an, cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, vor fi aduse spre cinstire  moaștele Sf. Nectarie de Eghina și ale Sfinților Epictet și Astion, de la mănăstirea Sf. Treime, din localitatea Știubieni. Racla cu Sfintele Moaște va fi adusă duminică, 18 iulie,ora 17.00 și va fi depusă n biserica parohiei pentru închinarea credincioșilor, până pe data de 21 iulie, ora 10.00.
 
Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți enoriașilor care ne-au ajutat la buna organizare a hramului, credincioșilor și binefăcătorilor care au contribuit la zidirea și înfrumusețarea celor două biserici ale parohiei noastre. 
 
Vă invităm să participați la slujbele săvârșite la hramul Bisericii parohiale după următorul program:
 
VINERI, 18 IULIE 2021
- Slujba de sfințire a apei, Acatistul Sfântului Nectarie și Taina Sfântului Maslu (ORA 17.00)
 
LUNI, 19 IULIE 2021
- Vecernia Mare a hramului unită cu Litia, săvârșită de un sobor de preoți din zona municipiului Dorohoi (ORA 17.00)
 
MARȚI, 20 IULIE 2021
- Slujba Utreniei, Acatistul Sfântului Ilie și Sfânta Liturghie, Slujba de pomenire a ctitorilor și a celor adormiți (ORA 8.00)
 
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!
cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web