Dorohoi News Logo

Cateheză Demonstrativă în Parohia Busuioceni - Protopopiatul Dorohoi - FOTO

bhgvf

Credincioșii Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” Busuioceni, Protopopiatul Dorohoi, sub coordonarea Preotului Paroh Iftodi Marian Liviu, au avut bucuria de a fi în data de 12.08.2021 gazda desfășurării și organizării unei Cateheze demonstrative.

Alături de credincioșii parohiei, la acest eveniment au participat Preoții din cercul Pastoral „Sfântul Spiridon” Leorda, Pr. Berechea Ovidiu - responsabil sector Cateheză Potopopiat Dorohoi și autorități locale.

Întrucât anul 2021 este declarat de către Patriarhia Română „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor„ tema susținută în cadrul catehezei demonstrative a fost, Semnificația Spirituală a Cimitirului Parohial.

Astfel, în urma participării la acest eveniment credincioșii au aflat cum au luat ființă primele cimitire creștine, care sunt principiile de organizare și funcționare a cimitirelor, dispozițiile cu privire la construcțiile în cimitire, temeiurile rugăciunilor pentru cei adormiți în Domnul, valoarea spirituală a cimitirului creștin și importanța păstrării identității de neam și de credință pe care cimitirele le au. 

Evenimentul s-a încheiat cu Slujba de sfințire a unui nou clopot a cărui glas va chema credincioșii la comuniunea cu Dumnezeu și la pomenirea celor adormiți din neam în neam. Întălnirea a fost una rodnică, iar pe viitor ne propunem și alte întâlniri catehetice cu folos duhovnicesc.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web