Dorohoi News Logo

„Datoria” - Comedia botoșăneanului Andrei Redinciuc nominalizată la Festivalul internaţional „Anonimul”

DATORIA

Comedia tânărului regizor botoșănean Andrei Redinciuc - „Datoria” - este nominalizată la categoria „Scurtmetraj românesc” a celei de-a XVIII-a ediție a Festivalului internaţional de film independent „Anonimul”, care se desfăşoară în aceste zile în satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării.

Sile și Fane, doi pierde-vară, au făcut prostia de a se împrumuta de la un cămătar. Apropiindu-se termenul de plată și neavând banii, Sile vine cu ideea de a fura un obiect misterios și valoros din casa unei cunoștinte plecate din oraș, sperând să-l poată vinde pentru a plăti datoria. Pare o treabă ușoară și sigură, dar, așa cum se întâmplă în cazul tuturor planurilor făcute pe repede înainte, totul merge de-a-ndoaselea, cei doi intrând, cu fiecare acțiune, într-o belea și mai mare.

„Din cele 13 scurt metraje intrate în concurs, doar două sunt comedii, iar una este „Datoria”. Comedia lui Andrei este despre limitele unei prietenii, despre superficialitate și despre cum ideile proaste și deciziile pripite atrag întotdeauna consecințe grave. Îl putem susține pe botoșăneanul nostru cu un vot  la adresa http://vot-anonimul.ro. Mult succes, Andrei Redinciuc!”, a scris președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, pe o pagină de socializare.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web