Dorohoi News Logo

Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca”, invitat la Festivalul Național „Dorna, plai de joc și cântec” Vatra Dornei 2021

Mugurelul-Margineanca

Ansamblul folcloric „Mugurelul-Mărgineanca” a plecat la Vatra Dornei pentru a reprezenta județul Botoșani la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Dorna, plai de joc și cântec”, ce se desfășoară în perioada 25-27 august 2021, în Vatra Dornei.

Evenimentul este organizat de Asociația „Plaiurile Dornelor” în parteneriat cu Clubul Copiilor Vatra Dornei și susținut de Primăria Municipiului Vatra Dornei, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” Suceava, și este dedicat memoriei profesorului Gavril Moroşan, cel care a înfiinţat în urmă cu peste 40 de ani Ansamblul Folcloric „Balada Dornelor”.

Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” format din Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu si Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani sub coregrafia domnului director Valentin Rău, va prezenta momente de folclor autentic specifice zonei Moldovei.

Vineri, ora 18.00, Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi va prezenta un spectacol în municipiul Dorohoi cu prilejul desfășurării Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web