Dorohoi News Logo

Casa Municipală de Cultură Dorohoi vă invită la vernisaj: „Folclor și legende populare”

Marcel Olinescu

Casa Municipală de Cultură Dorohoi vă invită la vernisaj: Duminică, 29 august, ora 17:00 la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, Dorohoi.

Expoziția răspunde interesului în creștere pentru pictura, grafica și gravura din țara noastră, fapt pentru care aducem în fața publicului opere aflate atât în patrimoniul Casei de Cultură, cât și din acela al Muzeului Județean Botoșani ale unuia dintre cei mai prolifici plasticieni români ai sec. al XX-lea: MARCEL OLINESCU.

Arta sa are darul de a evoca plastic imagini veridice, ce conțin aspecte satirice sau umoristice, culese din folclor. O trăsătură esențială ce frapează creația lui Marcel Olinescu o constituie verva și vioiciunea ce provin din natura subiectelor inspirate din folclor și legendele populare, pe care le întâlnim pe parcursul celor 3 decenii de activitate.

În cadrul vernisajului va avea loc un recital de vioară susținut de ROBERT AMIHĂLĂCHIOAIE, un tânăr foarte talentat, plecat din Dorohoi și student acum la Liceul de Artă Octav Băncilă din Iași. Studiază vioara de la vârsta de 5 ani, având în palmares numeroase premii obținute la concursuri internaționale și naționale: Remember Enescu International Violin Competition 1st edition Sinaia 4-7 mai 2017, First Prize; concurs international „Modest Iftinchi” București, 12-15 aprilie 2018, premiul I; Marele Premiu la Concursul de Interpretare instrumental pentru copii, Instrumente și talente”, 9 iulie 2021; Concurs Internațional în Bulgaria, 20-22 octombrie 2017, premiul I, etc.

Expoziția va fi deschisă în perioada 31 august – 26 septembrie la Casa Municipală de Cultură Dorohoi, de luni până vineri între orele 11:00-15:00.

Vă așteptăm cu drag!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web