Dorohoi News Logo

Târgul Tradițiilor Meșteșugărești, Dorohoi 2021, deschis cu paradă, cântece și oficialități - FOTO

Festivalul Traditiilor Mestesugaresti Dorohoi_10

Târgul Tradițiilor Meșteșugărești a fost deschis la Dorohoi, vineri, 27 august 2021, începând cu ora 17:00, întreaga zonă pietonală a orașului fiind parcursă de parada portului popular. Pe scena din fața primăriei au evoluat grupuri vocale, soliști și ansambluri folclorice din județul Botoșani.

Ca în vremurile trecute, parada a fost deschisă și condusă de 7 cai și călăreți, urmați de o frumoasă trăsură. Portul popular a fost cinstit și de tinerii artiști, precum cei din Ansamblul Cordăreanca, Ansamblul folcloric „Flori de măr” și cei din  grupul vocal  „Gheorghe Mitoceanu”.

Pe scena special amenajată au evoluat Ansamblul folcloric „Flori de măr” și grupul vocal „Gherghe Mitoceanu”, restul programului fiind întrerupt din cauza vremii nefavorabile. 

La eveniment au participat și autorități locale, județene și naționale precum: Dorin Alexandrescu - primarul municipiului Dorohoi, Doina Federovici – președintele Consiliului Județean Botoșani, Alexandra Huțu – deputat PSD, Marius Budăi – deputat PSD. 

Evenimentul a fost prezentat de Ioana Cuțic și Ștefan Onofrei, elevi ai cercului de „Teatru” de la Clubul Copiilor Dorohoi. 

Dorohoienii sunt așteptați și astăzi la Festival, unde, reamintim, ca element de noutate, pe lângă demonstrațiile de măiestrie a meșteșugului practicat, ce le vor face meșterii pe parcursul târgului, aducem în atenția publicului posibilitatea de a participa la unul din cele 8 (opt) ateliere propuse. Prin organizarea acestor ateliere de meșteșugit, ne propunem să stârnim curiozitatea și să supunem atenției publicului tânăr și nu numai, câteva din tainele meșteșugurilor practicate de câțiva dintre meșterii populari prezenți la târg, prin învățarea tehnicilor de lucru necesare practicării și deprinderii unui meșteșug deloc ușor de făcut și susținut în vremurile pe care le trăim. (Viziteu Miruna, Crihan Mihaela)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web