Dorohoi News Logo

Spectacole de înaltă ținută ale ansamblului „Mugurelul-Mărgineanca” la Vatra Dornei - FOTO

MM la Vatra Dornei_003

Unul dintre cele mai frumoase festivaluri organizate în zona Moldovei s-a bucurat de participarea Ansamblului folcloric „Mugurelul-Mărgineanca”, format din Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu și Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, sub coregrafia directorului Valentin Rău.

Festivalul Național de Folclor „Dorna, plai de joc și cântec” a ajuns la cea de-a XIV-a ediție și s-a desfășurat în perioada 25-27 august 2021, în Vatra Dornei. Evenimentul este organizat, în fiecare an, de Asociația „Plaiurile Dornelor” în parteneriat cu Clubul Copiilor Vatra Dornei și susținut de Primăria Municipiului Vatra Dornei, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” Suceava, și este dedicat memoriei profesorului Gavril Moroşan, cel care a înfiinţat în urmă cu peste 40 de ani Ansamblul Folcloric „Balada Dornelor”.

Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” a reprezentat județul nostru în calitate de invitat de onoare, încântând publicul prezent cu momente de folclor autentic specifice zonei Botoșanilor. Reprezentațiile folclorice ale Ansamblului ”Mugurelul-Mărgineanca” au atras numeroase aprecieri din partea specialiștilor, care i-au oferit Titlul de Onoare pentru ”Arta Spectacolului Folcloric” și numeroase distincții pentru membrii Orchestrei „Mugurelul”.    

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web