Dorohoi News Logo

Sfințirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Dumbrăvița - revărsare de lumină și har – FOTO

Ibanesti_19

Astăzi, 19 septembrie 2021, este o zi deosebită pentru comunitatea ibăneşteană. Sfințirea unei biserici este un eveniment mare, sfânt și binecuvântat. Ca spațiu sacru de rugăciune, biserica sfințită este în același timp darul oamenilor adus lui Dumnezeu și darul lui Dumnezeu pentru oameni, deoarece aceasta a devenit prin sfințire Casa Preasfintei Treimi, în care se adună creștinii rugători pentru a celebra în iubirea milostivă a Preasfintei Treimi. 

În viața Bisericii, creștinul participă la pelerinajul sau trecerea umanității „de la moarte la viață și de pe pământ la cer”. Biserica este corabia care ajută oamenii să treacă de la viața pământească vremelnică, la viața cerească veșnică. Bogăţia noastră este credinţa. Aici, în această Biserică, Timpul se măsoară cu veşnicia, iar Credinţa se uneşte cu Nemurirea.

Într-una dintre Evangheliile care se citește la sfințirea bisericii (Ioan 10, 22-28) ne spune că „Mântuitorul Iisus Hristos este adevăratul Păstor, Păstorul cel Bun pentru oile Sale, iar celor care Îl urmează pe El, Păstorul cel Bun le dăruiește viață veșnică!”, prin aceasta ni se arată care este rostul Bisericii în lume: acela de a ne pregăti pentru a primi viața veșnică. Așadar, în biserica sfințită primim iertarea păcatelor, învățăm că fericirea izvorăște din iubire iar prin rugăciune primim  pregustarea vieții veșnice. 

Preoții - oamenii lui Dumnezeu pentru oameni! Felicitări, părinte Foca Claudiu! Credința, însușită cu statornicie, pe care o dăruiți și o propovăduiți, să ne lumineze sufletele tuturor! Dumnezeu să vă aibă întotdeauna în paza Sa, să vă ajute să puteți predica Evanghelia cu elocință și inspirație, și să puteți sluji, în continuare, cu evlavie, la Sfântul Altar! Mulțumim Domnului că sunteți în mijlocul nostru! Mulțumim pentru tot ce ați făcut, pentru că ați știut să fiți dar și să vă dăruiți nouă! Preoţia este puterea lui Dumnezeu. El îndeplinește lucrarea Sa prin preoţie. El a creat toate lucrurile prin această putere și El conduce pământul și cerul prin ea.

Iubiți credincioși, multumesc tuturor pentru aceste clipe trăite impreuna pline de har și bunătate. Singurul lucru care ne unește astazi este credința. Credința ne apropie de Dumnezeu, ne apropie unii de alții, dar ceea ce este mai important, credința trebuie să ne apropie de noi insine.

„Ne-am născut nu să fim perfecţi, ci să credem şi să fim fericiţi”. Mereu avem nevoie de cuvântul şi de adevărul lui Dumnezeu pentru că aşa vom avea pace şi echilibru. Să vă depărtaţi de Rău, să faceţi Bine, căci aşa veţi dăinui pe vecie! Avem obligaţia să fim drepţi pentru că Dumnezeu iubeşte Dreptatea. Să vă bazaţi existenţa pe cele patru mari taine ale vieţii: speranţă, iubire, încredere, adevăr.

Viața este cel mai scump Dar, bucurați-vă de fiecare clipă!

Mesajul meu este: Să iubiţi mereu Biserica, pentru că este casa lui Dumnezeu, a dumneavoastră şi a mea: ÎNTOTDEAUNA!

Primarul Comunei Ibănești, Romică Magopeț

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web