Dorohoi News Logo

IBĂNEȘTI – 100 de ani de la zidirea Bisericii „Înălțarea Domnului” - FOTO

Inaltarea Domnului Ibanesti_006

În acest sfârșit de săptămână, credincioșii ibăneșteni au îmbrăcat straie de sărbătoare, întrucât se împlinesc 100 de ani de la zidirea bisericii parohiale cu hramul „Înălțarea Domnului”.

Programul religios închinat hramului și centenarului sfântului lăcaș a debutat sâmbătă, 6 noiembrie 2021, cu oficierea slujbei, pomenirea ctitorilor bisericii si a tuturor celor adormiți  din neamurile noastre, tedeum  de multumire, sfințirea  Sf. Cruci și a Crucilor ce  vor fi asezate pe acoperișul Sfintei  Biserici. 

„În primăvara anului 1921, a fost începută construirea Bisericii „Înălțarea Domnului”, în acest an împlinindu-se un secol de când clopotele Bisericii răsună în fiecare duminică. Sărbătorim o sută de ani de istorie, credință, frumusețe. Credința este puterea care ne ajută să biruim toate ispitele, să depășim toate încercările. A avea credință înseamnă a te supune voii lui Dumnezeu, a avea încredere în ceea ce rânduiește Dumnezeu pentru viața noastră. În Biserică, Timpul se măsoară cu veşnicia, iar Credinţa se uneşte cu Nemurirea. Biserica este corabia care ajută oamenii să treacă de la viața pământească vremelnică, la viața cerească veșnică. Biserica este locul mântuirii oamenilor. Este stâlpul și temelia adevărului. Biserica este veșnică. Este trupul lui Hristos. Ea nu este numai o clădire. Vorbind despre Cruce, ea este simbolul de căpătâi al Creștinismului, reprezentând patima, moartea și învierea Domnului. Crucea este iubire; mai profund, e iubirea dumnezeiască față de noi. Când ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci, căpătăm liniște sufletească. Înţelegem, astfel, că Hristos ne mântuieşte şi cu puterea Crucii. Felicitari părinte paroh Berechea Ovidiu! Reprezentați una dintre coloanele principale ale comunității ibăneștene, care face ca această societate să meargă într-o direcție corectă și eficientă. Mulțumim pentru tot ce ați făcut, pentru că ați știut să fiți dar și să vă dăruiți nouă! Credința este puterea care ne ajută să depășim toate încercările! Credința este singura care ne apropie de Dumnezeu! Să Credem!!!”, a afirmat Primarul Comunei Ibănești, ROMICĂ MAGOPEȚ.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web