Dorohoi News Logo

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce este total interzis să faci astăzi? Sărbătoare cu Cruce Roșie

intrarea-maicii-domnului-in-biserica

Duminică, 21 noiembrie este o zi importantă pentru comunitatea creștin ortodoxă din România. În această zi se sărbătărește Intrarea în Biserică a Fecioarei Maria. Potrivit credințelor creștine, în această zi, cerurile se deschis, iar rugăciunile oamenilor sunt asculte. Totodată, există o serie de restricții de care trebuie să ținem cont duminică.

Ziua de duminică, 21 noiembrie, este etichetată în calendarul ortodox drept o sărbătoare importantă pentru comunitatea creștină. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului, iar persoanele care postesc pot mânca pește. Aceasta aminteşte de momentul când Fecioara Maria a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.

Sărbătoarea Luminii, aducătoare de noroc
Duminica aceasta nu este o simplă zi marcată cu cruce roșie. Intrarea în Biserică a Sfintei Maria este o sărbătoare a Luminii. Această zi este cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia, Ovidenia sau Aducerea Maicii Domnului la Templu, fiind unul din Praznicele Împărătești. Întrucât este o sărbătoare a Luminii, credințioșii trebuie să aprindă lumânări pentru cunoscuții decedați, dar și pentru copiii care au murit înainte de trece prin taina sfântă a botezului.

Ba mai mult, potrivit tradiției populare, duminică toate cerurile se deschid, iar rugăciunile ne vor fi ascultate.

Pentru 21 noiembrie, adică azi, sunt interzise următoarele lucruri
Nu avem voie să facem treburi casnice, precum spălatul hainelor murdare.

O altă interdicție ne avertizează să evităm tensiuniile cu persoanele cunoscute. Orice fel de dispute trebuie evitată în această zi.

Este recomandat să ducem la biserică bucate de post și preparate din pește pentru a fi sfințite, care urmează să fie împărțite copiilor și oamenilor nevoiași.

Trebuie menționat că se fac pomeniri la biserică pentru cei care au murit în condiții suspecte, precum cei înecați sau fără lumânare. Se împart și pachete în memoria acestora, ce trebuie să conțină pește, fructe și lumânări. Lumânarea albă este oferită în numele răposaților care au decedat fără lumină.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web