Dorohoi News Logo

Moment artistic destinat Zilei Naționale a României la Centrul de Zi din localitatea Ibănești - FOTO

6

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, copiii Centrelor de Zi din comuna Ibănești au pregătit, cu ajutorul coordonatoarelor Ianoș Loredana și Fedor Rita, un moment artistic destinat Zilei Naționale a României.

Ziua Națională a României reprezintă cea mai importantă zi din istoria poporului și Statului Român, este o zi de suflet pentru toți românii. Îmbrăcați în hăinuțe populare, copiii au intonat cântece patriotice, au recitat poezii și au dansat în memoria Marii Uniri. 

„Ziua de 1 Decembrie este o zi în care trebuie să ne aducem aminte cu recunoștință de toți înaintașii noștri, să le cinstim memoria pentru tot ceea ce au înfăptuit. Este ziua în care putem dovedi că ne prețuim istoria, împărtășind aceleași valori naționale și aceeași dorință: binele Țării și a comunei noastre Ibănești! Avem cu toții o responsabilitate față de memoria celor care au făcut posibil idealul Marii Uniri, dar avem, în plus, o mare responsabilitate față de generațiile care vor veni, al căror destin va fi influențat în bună măsură și de deciziile noastre. 1 Decembrie este ziua tuturor românilor, mai mari sau mai mici, iar voi, dragi copii, ați dovedit că știți ce înseamnă această zi și o sărbătoriți cu mândrie. Știu că veți duce tradiția acestei sărbători mai departe, pentru că încă de la această vârstă fragedă aveți insuflată dragostea de țară. Faptul că v-ați pregătit intens pentru a realiza această activitate demonstreză că v-ați dorit și ați trăit-o din plin. Cu vocile cristaline ați intonat cântece inchinate țării, astfel încât nimeni nu poate să rămână insensibil la un astfel de eveniment. Chiar dacă sunteți micuți, în piepturile voastre bate tot o inimioară de român. Să fim uniți și să continuăm împreună! Felicitări și mulțumiri atât copiilor cât și coordonatorilor, pentru minunatul moment creat.”, a afirmat Primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

După programul artistic realizat, Primarul Romică Magopeț împreună cu toți copiii și invitații au depus coroană la Monumentul închinat eroilor, în semn de respect, recunoștință și cinste strămoșilor noștri.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web