Dorohoi News Logo

Dorohoi: A IV-a ediție a concursului de poezie Sașa Pană - FOTO

Concursul de poezie Sasa Pana07

Casa Municipală de Cultură din Dorohoi a fost inițiatoarea și organizatoarea celei de a patra ediții a concursului de poezie ”Sașa Pană”, anul acesta desfășurat sub genericul ”Fantezii de Toamnă”. Bazele concursului au fost puse de prof. dr. Ciprian Voloc, care este renunoscut pentru activitatea prolifică manifestată în domeniul literar. Inițiativa sa de a fonda acest concurs s-a bucurat de o largă susținere din partea Casei Municipale de Cultură, iar concursul a devenit în timp o adevarată tradiție.
La ediția de anul acesta, interesul tinerilor dorohoieni pentru cultură a fost încă o dată dovedit. Concursul a reunit elevi de la mai toate școlile gimnaziale și liceele din oraș, fiind inclus în programul ”Zilelor Dorohoiului”.

În urma evaluarii lucrărilor celor peste 40 de participanți care s-au înscris în competiție cu peste 100 de creații, clasamentul oferit de d-na Valuța Murariu, director la Casa Municipală de Cultură are următoarea configurație:

Pentru secțiunea-clasele V-VIII, câștigatorii au fost: Premiul I, Ana Maria Gîbu de la Școala nr. 8 ”Mihail Kogalniceanu”, Premiul al-II-lea, Sorina Lefter de la Școala nr. 2 ”Ștefan cel Mare” și Bianca Streteanu de la Școala nr. 8”, Premiul al-III-lea Lavina Sandu de la Școala nr.8 ”Mihail Kogalniceanu”, iar mențiunile au fost adjudecate de Elena Gabriela Nicuță de la Școala nr.5 ”Spiru Haret” și Florina Ciubotaru de la Școala nr.2 ”Ștefan cel Mare”.

La secțiunea dedicată liceiului, câștigătorii au fost: Premiul I, Diana Dupu de la Colegiul Național ”Grigore Ghica”, Premiul al-II-lea, Ioana Dupu de la Colegiul Național”Grigore Ghica”, Premiul al-III-lea, Ecaterina Muha de la Seminarul Teologic ”Sfântul Ioan Iacob”, iar mențiunile le-au revenit elevelor, Lavinia Cernușcă și Adina Gorgan de la C.N. ”Grigore Ghica” și Loredanei Adăsăuțe de la Seminarul Teologic.

”Concursul reprezintă o manifestare emblemă a creației poetice dorohoiene constituind o rampă de lansare pentru tinerele condee. Poeziile înscrise în concurs au exprimat originalitate, dar mai ales apetitul copiilor de a reflecta toamna prin culori și muzicalitate poetică”, a remarcat prof. Cornelius Drescanu membru al juriului.

La festivitatea de premiere a fost prezent și viceprimarul orașului, Sorin Alin Clim care i-a premiat pe elevi și le-a urat multă baftă și mult spor în activitățile menite să sprijine cultura dorohoiană.
”Tinerii dorohoieni își doresc să facă poezie, ca atare cultura are de câștigat. Va felicit și să o țineți tot așa pentru că numai în așa fel orașul va prospera”, a declarat acesta în cadrul festivității de premiere.

Câștigatorii au primit pentru strădania lor câte o carte,respectiv ”Antologia Cenaclului Editor”, ediția 2011 realizată de echipa cenaculului ”Editor” din cadrul CMC, o diplomă, o cupă (pentru premiile I,II și III) și câte o mică atenție constând în diverse obiecte utile pentru activitatea școlara. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web