Dorohoi News Logo

„Carnavalul Zăpezii” al Clubului Copiilor Dorohoi – ediția a XXII-a - seara de folclor - FOTO

Carnavalul Zapezii_folclor_053

În apropierea sărbătorilor de iarnă, Clubul Copiilor Dorohoi organizează Concertul tradițional „Carnavalul Zăpezii”, ajuns, în acest an, la ediția a XXII-a. Prima seară de spectacol s-a desfășurat la Sala Teatrului Dorohoi, joi, 16 decembrie 2021. 

Concertul „Carnavalul Zăpezii” este un eveniment organizat de Clubul Copiilor Dorohoi, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, împreună cu partenerii: Primăria Municipiului Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi, Centrul Național de Informare Turistică Dorohoi, Casa Municipală de Cultură. 

În prima zi de spectacol au evoluat elevi de la cercurile:
-„Orchestră populară” – Orchestra „Mugurelul”, soliști vocali, soliști instrumentiști, coordonator prof. Marcel Dupu;
-„Dansuri populare” – Formația de dansuri populare „Brâulețul” instruită de prof. Constantin Dicu;
-„Educație civică” – elevi din Trupa de teatru „Amicii”, coordonați de prof. Irina-Maria Miron.
Spectatorii au fost colindați de Grupul vocal „Cununița” al Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani,  invitat în spectacol, sub coordonarea prof. Lorena Andrișan-Dupu. 

Prezentatori: elevii Ioana Cuțic și Ștefan Onofrei (cercul „Educație civică”).

Astăzi, 17 decembrie, se va desfășura a doua parte a spectacolului, în care vor evolua grupurile vocale „Voces”, „Junior” și „Meloritm”, soliști de muzică ușoară și folk de la cercul „Muzică folk – Muzică ușoară” și Formația de dans modern „Sparks”. 

Toți copiii participanți în cele două zile de spectacol primesc daruri de la primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu. 

Ediția a XXII-a s-a desfășurat într-un decor aranjat în scenă de prof. Mihaela-Laura Bolohan. Cu acest prilej, s-a organizat și Expoziţia de pictură „Decembrie în sărbătoare”, coordonată de prof. Daniel Puhăcel. Inginer de sunet: Constantin Scripcariu.

 „Copii talentați, părinți entuziasmați, atmosferă de sărbătoare, iată ingredientele unui spectacol reușit. Carnavalul Zăpezii este una dintre activitățile educative permanente ale Clubului Copiilor Dorohoi, un eveniment în care elevii noștri demonstrează dobândirea de competențe în domeniul cultural-artistic. Elevii care vor evolua astăzi sunt nerăbdători să dăruiască spectatorilor o seară de neuitat.” (Marcel Dupu)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web