Dorohoi News Logo

Datini și obiceiuri din județul Botoșani prezentate de Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” la Câmpulung Muscel și București - FOTO

Mugurelul Margineanca_04

În perioada 20-22 decembrie 2021, Ansamblul „Mugurelul-Mărgineaca” a reprezentat județul Botoșani la Festivalul Național de Colinde, Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Iată vin colindătorii”, ediția I, organizat de Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” Câmpulung Muscel, județul Argeș. După parada portului popular, botoșănenii au fost aplaudați la scenă deschisă, prezentând un program variat de datini și obiceiuri de iarnă, respectiv: jocul căiuților, jocul caprei, jocul măștilor, jocul ursului, colinde și urături, dar și un program de cântece populare moldovenești interpretate de Orchestra „Mugurelul”, grupul vocal, soliști vocali și instrumentiști. Spectacolul ansamblului s-a încheiat cu hora obiceiurilor, în care s-au prins și spectatori prezenți la eveniment, în Piața Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel. 

Miercuri, 22 decembrie 2021, Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” s-a deplasat la București, pentru a prezenta un program de colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, la Ministerul Educației, la care au participat reprezentanți ai departamentelor și serviciilor din minister. 

La București, ansamblul a fost însoțit de prof. dr. Ada Alexandrina Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general adjunct, cât și de prof. Costel Șoptică, deputat în Parlamentul României.   
 
Prezenți la eveniment, domnul ministru Sorin Câmpeanu și secretarul de stat Sorin Ion au făcut aprecieri privind prestația deosebită a artiștilor botoșăneni. 

Reamintim că Ansamblul „Mugurelul-Mărgineanca” este format din Orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor Dorohoi, coordonată de prof. Marcel Dupu și Ansamblul de jocuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „N. Iorga” Botoșani, coordonat de maestru coregraf Valentin Rău și instructor-coregraf Gabriela Rău.  

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web