Dorohoi News Logo

Dragul și dorul tradițiilor sărbătorilor de iarnă - Festivitate de datini și obiceiuri la Dorohoi – VIDEO / FOTO

Traditii si Obiceiuri Dorohoi 2021_01

Această perioadă nu doar transpune magia sărbătorilor, ci are și menirea de a contribui la prețuirea adevăratei valori a datinilor de iarnă. Am ajuns în ultima zi a anului 2021, un an tumultuos care și-a lăsat amprenta asupra tuturor. În acest sens, pentru a marca obiceiurile străvechi, Primăria municipiului Dorohoi se mobilizează în inițierea festivalului „Parada obiceiurilor de iarnă”.

Pe data de 31 decembrie, benzile din orașul Dorohoi și din comunele din zonă, se adună în piațeta primăriei pentru a reda un spectacol ce adună sute de dorohoieni. Cetele de flăcăi de toate vârstele se costumează în personaje mascate aducând zâmbete și bucurie în sufletele oamenilor. Vestimentația aleasă, specifică unei palete vaste de culori, a reușit să uimească și să confere o atmosferă de sărbătoare.

Atât Ansamblul Stejărelul din George Enescu, cât și benzile celor din Broscăuți, Olinescu, Plevna, Trestiana și Satu-Nou și-au prezentat cu mare entuziasm dansurile și micile scenete. Formațiile de căiuți, capre, urși și alte personaje celebre au definit Parada Portului Popular și a Datinilor și Obiceiurilor, ca fiind una specială. În cadrul acesteia, orașul a fost încununat de urările benzilor din împrejurimi. O surpriză plăcută a fost prezența în număr mare a tuturor locuitorilor din Dorohoi și cu precădere a celor mici care s-au bucurat de peisajul de poveste.

Seara s-a încheiat cu câteva cuvinte din partea primarului Dorin Alexandrescu, urmând apoi să înceapă nelipsitul spectacol de artificii. Întregul cer a fost acaparat de mii de culori vibrante care au reușit să aducă zâmbete pe fețele oamenilor. Sfârșitul anului 2021 a fost celebrat, așadar, în același mod tradițional, însă cu siguranță de această dată, magia, talentul și dorința și-au făcut simțită prezența mai mult ca niciodată. (Teodora F.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web