Dorohoi News Logo

Şezătoare tradiţională organizată la Botoșani de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Sezatorile Iernii 2022 WEB_1

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani organizează, Şezătoarea tradiţională a comunității sătenilor din comuna George Enescu.

Şezătoarea se va desfăşura la Cinema Unirea din Municipiul Botoşani, sâmbătă 26 februarie 2022, ora 17.

Acțiunea culturală va readuce în atenția tuturor vechea șezătoare, cea autentică, cea mai veche formă de socializare și educare prin cultură a populației din mediul rural, un model de relaționare între oameni, care însemna prietenie necondiționată, bună vecinătate, ajutor reciproc, scoaterea la lumină a rapsozilor populari, a talentelor literare, a cântecelor și jocurilor populare tradiționale.

În deschiderea şezătorii vor susţine momente artistice tinerii interpreţi de muzică populară remarcaţi la şezătorile de la Flămânzi, Adăşeni şi Prăjeni.

În încheierea manifestărilor culturale derulate pe parcursul lunii februarie sub titlul Şezătorile iernii, cunoscutele interprete de muzică populară „Fetele din Botoşani” vor încânta publicul botoşănean cu ale lor cântece îndrăgite.

Invităm botoșănenii să intre în povestea traiului și modului de socializare al părinților, bunicilor și străbunicilor noștri, care ne-au lăsat o frumoasă și necesară zestre, ce înseamnă până la urmă o importantă amprentă a identității noastre culturale.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web