Dorohoi News Logo

Lăcaş de cult târnosit în Protopopiatul Dorohoi

sfintire  biserica Dersca

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a parohiei Dersca II, Protopopiatul Dorohoi a fost sfinţită azi de Înalt Preasfinţitul Teofan. Lăcaşul de închinăciune care urmează să fie pictat a fost ridicat în zece ani cu sprijinul credincioşilor şi al ctitorilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teofan, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, pe un podium amenajat în apropierea lăcaşului de cult târnosit.

Părintele Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi a remarcat la final că prin binecuvântarea oferită de Înalt Preasfinţitul Teofan credincioşii din Dersca au primit un imbold pentru a continua lucrările de pictură care urmează să fie demarate. Pr. paroh Petru Gabriel Roşca a mulţumit Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, preoţilor şi credincioşilor pentru prezenţa la evenimentul religios, îndemnând enoriaşii să sprijine în continuare la înfrumuseţarea sfântului lăcaş cu veşmântul picturii. Gândul de recunoştinţă al părintelui paroh s-a îndreptat şi către autorităţile locale care au fost alături de biserica parohiei Dersca II.

Părintele Pavel Tudosie, slujitor la biserica parohiei Dersca I, a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintelui paroh Petru Gabriel Roşca şi părintelui Dumitru Hapău parohul de la parohia Dersca I, li s-au oferit distincţia de iconom. În continuare au fost oferite distincţii de vrednicie persoanelor care au ajutat la ridicarea lăcaşului de cult. Lucrările de construcţie la biserica parohiei Dersca II, care au fost coordonate de-a lungul timpului de PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, au început în 2001. Construirea sfântului lăcaş a fost începută de pr. Pavel Tudosie, ajutat prin colectă de pr. Dumitru Hapău, şi finalizate de pr. paroh Petru Gabriel Roşca, având sprijinul credincioşilor. Lăcaşul de cult care urmează să fie pictat a fost înzestrat cu obiectele necesare desfăşurării sfintelor slujbe.

De astăzi, în acest lăcaş de cult se va oficia timp de 40 de zile Sfânta Liturghie (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web