Dorohoi News Logo

Astăzi la Ibănești s-a stat la rând, dar la cultură! - FOTO

1

Un mărțișor din partea administrației locale: o piesă de teatru.
Joi, 10 martie 2022, Căminul Cultural din satul Dumbrăvița și-a deschis ușile pentru ibăneștenii iubitori de cultură. Atmosfera festivă a pus stăpânire pe întreaga comună iar ziua aceasta a decurs absolut minunat la Ibănești. Căminul Cultural din satul Dumbrăvița a răsunat cu spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în interpretarea a trei extraordinari actori ai Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Un spectacol de mare clasă cu o interpretare pe măsură.

A fost o piesă cu o temă veșnic actuală, plină de ironie, umor, emoție și libertate totală de exprimare a celor trei personaje: tatăl, fiica și pretendentul acesteia. A smuls hohote de râs și ropote de aplauze.

Actorii botoșăneni, profesioniști de excepție: Cezar Amitroaei, Silvia Răileanu și Dragoș Radu, au încântat timp de o oră spectatorii care au umplut sala. La finalul piesei de teatru, actorii au fost aplaudaţi minute în şir.

„Teatrul este imaginea vie a culturii unui popor, iar un teatru cu sala plină este imaginea unui popor viu, alert și atent la pulsul vremurilor pe care le trăiește. Vă mulțumesc pentru că sunteți astăzi aici într-un număr atât de mare, multumesc Teatrului „Mihai Eminescu” pentru că ne-a bucurat acest început de primăvară cu piesa jucată, mulțumesc pentru că dați dovadă de cultură și profesionalism! Activitățile culturale reprezintă, în mod cert, cartea de vizită a unei comunități. Oriunde se găsește viață, se găsește și cultură. Cultura este frumusețea omului, ea ne conferă o identitate şi ne ajută să ne construim caracterul, ne uneşte şi ne dă un sentiment de siguranţă, iar valorile împărtăşite în comunitate ne oferă un sentiment de apartenenţă. Ibăneştiul este o lume fără ceasuri, dar cu identitate şi, în acelaşi timp, plină de modernism. Mulțumim talentaților actori și îi așteptăm aici, oricând, cu mare drag! Mulțumesc întregii comunități ibăneștene! Să menținem permanent cultura vie!”, a afirmat Primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web