Dorohoi News Logo

„Flori pentru Mama” 2022 – Concert tradițional al Clubului Copiilor Dorohoi - FOTO

Flori pentru mama 2022_27

De 24 de ani, la începutul primăverii, Clubul Copiilor Dorohoi aduce un omagiu celei mai dragi ființe de pe Pământ – Mama. „Flori pentru Mama” reprezintă una dintre activitățile educative tradiționale ale unității, în care peste 350 de elevi de la cercurile artistice își pun în valoare competențele dobândite, talentul și pasiunea pentru artă și frumos. Evenimentul are o încărcătură emoțională aparte dată de mesajele profunde transmise de elevi în diverse forme artistice, având ca destinatar ființa care le-a dat viață. 

Acțiunea se desfășoară sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Dorohoi, alături de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” şi Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi. 
Având în vedere numărul mare de participanți și spectatori, concertul s-a desfășurat în două seri. Astfel, spectacolul din 9 martie 2022, a cuprins momente de muzică ușoară, dans modern și poezie în limba engleză, urmând ca a doua zi, 10 martie, pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi să evolueze elevi de la alte cercuri artistice ale Clubului Copiilor și anume:
-Cercul „Orchestră populară” – Orchestra „Mugurelul”, soliști vocali, soliști instrumentiști, conducerea muzicală prof. Marcel Dupu;
-Cercul „Educație civică” – Trupa de teatru „Amicii”, coordonator prof. Irina-Maria Miron;
-Cercul „Dansuri populare” – Formațiile de dansuri populare „Brâulețul”, „Firicelul” și „Românașii” coordonate de prof. Constantin Dicu.

Acompaniat de orchestra „Mugurelul”, Grupul vocal „Cununița” a reprezentat Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani, în calitate de invitat în spectacol. Sub coordonarea doamnei prof. Lorena Andrișan-Dupu, elevii s-au alăturat, prin cântec, artiștilor care au transmis urări mamelor prezente în sală.

La spectacolul de joi, 10 martie, organizatorii s-au bucurat de prezența reprezentanților I.Ș.J. Botoșani: prof. dr. Ada-Alexandrina Macovei, inspector școlar general; prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general adjunct; prof. Anca Agavriloaei – inspector școlar educație timpurie. 

În ambele seri, publicul a apreciat și expoziția de lucrări tematice pregătite de elevi ai cercului „Pictură-Desen”, coordonați de prof. Daniel Puhăcel. Evenimentul s-a desfășurat într-un decor de primăvară, creat și amplasat sub coordonarea prof. Mihaela-Laura Bolohan.

Filmarea profesionistă a fost asigurată de domnul Sorin Ştirbu (Soso). 

Felicitări tuturor elevilor participanți în cele două seri de spectacol! O primăvară fericită tuturor! Echipa Clubului Copiilor Dorohoi 

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web