Dorohoi News Logo

Expunere de tinere talente la Festivalul „Mărțișor Dorohoian” 2022 – FOTO

Martisor Dorohoian 2022_60

Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Ușoară Românească „Mărţişor Dorohoian” a ajuns anul acesta la cea de-a XXXVIII-a ediţie. Spre fericirea spectatorilior, vineri, 11 martie 2022, pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi au urcat un număr considerabil de tinere talente, toate unite printr-un singur gând: MUZICA.

Pe scena festivalului au evoluat 22 de participanţi la cele două categorii de vârstă, 10-14 ani  (14 concurenți) şi 15-31 ani (8 concurenți), cu toţii dovedindu-şi pasiunea pentru muzică prin cele mai alese melodii.

Anul acesta juriul festivalului este alcătuit din compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă în calitate de preşedinte al juriului, compozitorul şi profesorul Moshe Blanaru din Israel, care din cauza pandemiei nu a putut fi prezent, dar care a urmărit întreg spectacolul prin intermediul conexiunii online şi directorul Clubului Copiilor Dorohoi - Marcel Dupu, în calitate de membru.

Prezentat de Vlad Baba, festivalul a debutat cu minunate urări de primăvară, prezentarea juriului, dar și câteva cuvinte de suflet adresate de primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu: „De fiecare dată organizarea Festivalului Mărțisor Dorohoian este dedicată tinerelor talente care vrem sa strălucească la noi și oriunde. Da, sunt timpuri grele, condițiile sunt vitrege, dar tot timpul muzica unește, muzica dă speranță și muzica va fi tot timpul unul dintre elementele vitale pentru viitor și pentru credință că viitorul este al nostru. Și atâta timp cât suntem împreună, să dăruim, să dăruim, să dăruim cât mai mult.”

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii a venit la scurt timp după încheierea prestaţiilor concurenţilor, când pe scenă au urcat Ceked Anastasia din Kiev,care a interpretat imnul Ucainei la flaut, şi Poclitar Anastasia şi Sofia, din Cernăuţi, care au cântat în portul naţional românesc cunoscuta melodie „Cântă cucu-n Bucovina’’. Cele 3 fetiţe, împreună cu familiile lor, şi-au găsit alinarea în oraşul nostru, după ce ţara lor a devenit victima războiului.

Urmează ca sâmbăta, 12 martie 2022, să aibă loc decernarea premiilor și recitalurile oferite de interpreții Doană Ana-Maria-Christiana (câștigătoarea Trofeului „Mărțisor Dorohoian 2021”) și Anișoara Puică. (Raluca B. și Sofia C.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web