Dorohoi News Logo

Marșul pentru Viață revine și la Dorohoi în acest an, în format fizic, fără restricții

Mars (2)

Evenimentul va avea loc pe sâmbătă, 26 martie, de la 12.00, în parcul Cholet, având tema „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și-ntreaga viață”. Marșul pentru viață face parte din seria de activități organizate în Luna pentru viață, accentuând importanța conștientizării deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină.

În contextul actual, evenimentul arată și cât de puternică este solidaritatea atunci când la mijloc este susținerea vieții, a mamelor și a copiilor. Tema Marșului pentru viață organizat în foarte multe municipii și orașe din România, este inspirată din cea a evenimentului de la Washington – „Equality begins in the Womb”.

Programul evenimentului este următorul:
- 11.30-12.00 Primirea participanților;
- 12.00-13.30 Activități interactive și educaționale în parcul Cholet organizate de voluntarii Pro Vita;
- 13.30-14.30 Marșul pentru Viață pe traseul: Parcul Cholet – Bulevardul Victoriei –str. Dimitrie Pompei – pietonal- str. Grigore Ghica – Catedrala Dorohoi.

„Luna pentru viață” se desfășoară, ca în fiecare an, pe întregul parcurs al lunii martie, prima lună a primăverii și luna marcată de Sărbătoarea Bunei Vestiri.

„Este despre egalitatea de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și a copiilor nenăscuți ale acestora”, transmit organizatorii „Marșului pentru viață”. „Ideologizarea avortului ascunde drama crizei de sarcină, respinge ideea de sprijin și, astfel, generează inegalitate de șanse”, mai arată aceștia.

Pentru fiecare copil, egalitatea de șanse începe înainte de a veni pe lume, iar aceasta înseamnă ca mama lui să fie sprijinită să-l nască. În acest sens, campania și-a propus să combată creșterea alarmată a avorturilor din România și conștientizarea faptul că nașterea este o etapă fundamentală în viață. Și noua ediție a momentului „Marșul pentru viață”, desfășurat în Municipiul Dorohoi, face parte din această etapă.

Sunt invitați să participe la acest eveniment  familiile tinere, și nu numai, care vor să transmită câtă fericire au adus copiii în viața lor, mamele care au ales viața pentru pruncii lor, tinerii care vor să promoveze prin implicare importanța unei  culturi pro viață și toți cei care doresc să aducă o mărturie vie și puternică, prin prezența lor, a valorii fundamentale a vieții începând din prima clipă și pe toată durata vieții.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web