În Sâmbăta lui Lazăr, în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, după o ploaie binecuvântată, așteptată și primită ca fiind „lacrimile lui Dumnezeu”, în municipiul Dorohoi,a avut loc tradiționala procesiune de Florii la care au participat preoții din Protopopiatului Dorohoi și foarte mulți credincioși din parohiile dorohoiene și din celelalte parohii ale protopopiatului.
Evenimentul, devenit tradiție de mulți ani în această perioadă frumoasă a Postului Mare și întrerupt din cauza restricțiilor impuse de cei doi ani de pandemie, a fost precedat de slujba Vecerniei celei Mari, săvârșită de un sobor de preoți în Biserica Parohiei Învierea Domnului. La sfârșitul slujbei a fost citită pericopa evanghelică a Sâmbetei lui Lazăr, amintind celor prezenți de minunea învierii lui Lazăr, fratele Martei și Mariei. Au fost rostite rugăciuni de binecuvântare a ramurilor de sălcii, care au fost împărțite credincioșilor pentru a le purta cu multă bucurie în timpul pelerinajului, asemenea locuitorilor din Ierusalim care l-au întâmpinat pe Mântuitorul Hristos la intrarea în Sfânta Cetate cu ramuri și stâlpări de finic.
Procesiunea cu icoana Floriilor a început de la Biserica Învierea Domnului, urmând următorul traseu: strada Ștefan cel Mare cu oprire la biserica domnească Sfântul Nicolae, strada Dumitru Furtună, pietonalul Grigore Ghica, Catedrala Adormirea Maicii Domnului. În timpul procesiunii s-au făcut mai multe popasuri pentru a se rosti ectenii și rugăciuni de binecuvântare a pelerinilor și s-au intonat psalmi și cântări în cinstea sărbătorii Floriilor.
Ultimul popas s-a făcut în fața Catedralei din Dorohoi, unde preoții slujitori au citit acatistul Învierii Sfântului și Dreptului lui Lazăr, răspunsurile fiind date de corul elevilor seminariști de la Seminarul Teologic Dorohoi. La finalul pelerinajului, Părintele Marian Timofte, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, în calitate de delegat al IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a adresat un cuvânt de folos duhovnicesc în care a prezentat semnificațiile participării la pelerinajul de Florii și a îndemnat pe credincioșii prezenți să participe la Sfintele Slujbe din Săptămâna Sfintelor Patimi, în special la deniile din această perioadă, pentru a simți cât mai autentic bucuria și lumina Învierii Domnului în noaptea Sfintelor Paști . De asemenea, Părintele Protopop Ciurciun Stelian, în cuvântul său a subliniat importanța participării la pelerinajul prin cetate ca un act de mărturisire a credinței și de trăire a momentelor sfinte din viața Mântuitorului care „merge spre patima cea de bunăvoie” pentru a aduce oamenilor „darul vieții veșnice” și a mulțumit preoților și credincioșilor participanți la procesiunea din acest an, forțelor de ordine și organizatorilor acestui eveniment: parohia „Învierea Domnului” Dorohoi și parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dorohoi” în calitate de gazde, precum și celorlalți responsabili implicați.