Dorohoi News Logo

Slujba de Înviere: Mii de credincioși din Dorohoi și împrejurimi au luat Lumina Sfântă – FOTO

Slujba inviere_30

Municipiul Dorohoi s-a transformat, din nou, în noaptea de Înviere într-un furnicar după ce mii de dorohoieni au luat cu asalt lăcașele de cult pentru a lua lumină și a sfinți coșurile încărcate cu bunătăți.

Cu mai bine de jumătate de oră înainte de miezul nopţii, lăcaşurile de cult şi curţile acestora au devenit neîncăpătoare pentru credincioşii care au dorit să celebreze Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos.

După îndemnul preoţilor „Veniţi de luaţi lumină” şi tragerea clopotelor, în curtea bisericilor a răsunat „Hristos a Înviat” urmat de răspunsul din sute de glasuri ale credincioşilor, „Adevărat a Înviat”.  Străzile oraşului s-au transformat pentru scurt timp în adevărate râuri de lumină, credincioşii îndreptându-se spre locuinţe cu lumânările aprinse.

Străzile oraşului s-au transformat pentru scurt timp în adevărate râuri de lumină, credincioşii îndreptându-se cu lumânările aprinse către Cimitirul din Dorohoi unde au lăsat o lumânare aprinsă la mormintele celor apropiați sau spre propriile locuinţe.

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web