Dorohoi News Logo

Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” va purta din această lună și numele marelui dirijor Ioan Cobâlă

Orchestra Rapsozii Botosanilor

Orchestra Populară „RAPSOZII BOTOȘANILOR” va purta începând din această lună și numele marelui dirijor Ioan Cobâlă! 

În urmă cu aproape un an și jumătate, unul dintre corifeii folclorului românesc, maestrul Ioan Cobâlă, a trecut la cele sfinte.

Pe 3 septembrie 2021, Ioan Cobâlă a ieșit tăcut din scenă după ce ani și ani de zile a dat viață la numeroase și memorabile spectacole, ducând folclorul botoșănean pe toate meridianele lumii. A condus Orchestra Rapsozii Botoșanilor peste 35 de ani, perioadă în care a fost profesor, mentor și îndrumătorul multor generații de soliști vocali și instrumentiști. Acum, el continuă să existe în sufletele și amintirea noastră prin cântecele pe care ni le-a lăsat moștenire, prin spectacolele care ne sunt încă vii în minte și prin tot ceea ce a însemnat el pentru cultura noastră.

Pe 30 noiembrie 2021, în spectacol pe care Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” i l-a închinat, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a anunțat că se va demara procedura ca instituția, pe care a condus-o atâția ani, să-i poarte și numele în semn de omagiu. Procedura s-a finalizat, consilierii județeni au aprobat în unanimitate schimbarea denumirii orchestrei, iar Orchestra Populară se va numi „Rapsozii Botoșanilor” – Ioan Cobâlă!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web