Dorohoi News Logo

Consiliul Local Dorohoi a aprobat finanțarea Festivalului Internațional de Muzică Populară „Mugurelul” 2022. Vezi detalii!

Parada Festivalul Mugurelul 2019_015

În perioada 24-26 iunie 2022, Clubul Copiilor Dorohoi va organiza Festivalul Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”, ediția a XVI-a. La festival vor participa aproximativ 600 de copii și tineri artiști din țară și străinătate, de vârste diferite, care vor fi apreciați de un juriu format din personalități din domeniul educațioal, al culturii tradiționale, reprezentanți mass-media. Acompaniamentul concurenților individuali este asigurat de orchestra de copii și tineri „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, recunoscută pe plan național și internațional pentru în alt profesionalism.

Organizarea edițiilor anterioare a adus pe scena festivalului concurenți foarte talentați care au ridicat nivelul calitativ al eveninimentului și au răsplătit eforturile organizatorilor. Continuarea acestui eveniment va oferi posibilitatea consolidării relațiilor culturale stabilite în anii precedenți și va încuraja tinerii să participe la cel mai important festival internațional de muzică populară.

Pentru a sprijini organizarea și desfășurarea Festivalului Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”, ediția a XVI-a, este necesară suma de 50.000 lei, banii urmând a fi folosiți pentru cheltuielile de sonorizare, amenajare scenă acoperită pentru cele două zile de concurs, masă și cazare participanți, onorarii juriu și colaboratori, tipărituri, trofee, servicii foto – video și de televiziune. 

În ședința ordinară, din luna aprilie, a Consiliului Local Dorohoi a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea efectuării de cheltuieli din bugetul local în suma de 50.000 lei pentru organizarea Festivalului Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”, ediția XVI-a, desfășurat în perioada 24-26 iunie 2022.

După o pauză de doi ani, revenim cu o nouă ediție a Festivalului Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”, ediția a XVI-a. Festivalul reprezintă o continuare a activităților desfășurate de Asociația „Mugurelul”, având în vedere faptul că anul acesta festivalul se află la a XVI-a ediție, acesta debutând în anul 2005. De fiecare dată, organizatorii s-au implicat cu eficiență în desfășurarea acestui eveniment care a fost apreciat an de an atât de concurenți, cât și de participanți, drept pentru care o parte din participanți și concurenți sunt prezenți încă de la prima ediție, fără întrerupere. În acest an, Festivalul Internațional de Muzică Populară „Mugurelul” se va desfășura în perioada 24-26 iune 2022.

„Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Populară „Mugurelul” se află la ediția a XVI-a, in memoriam Iulian Cojocaru, și este singurul festival-concurs de folclor pentru elevi, din județul Botoșani, cuprins în Calendarul Ministerului Educației, 2022. Mulțumesc Consiliului Local Dorohoi și, în special, domnului primar, ing. Dorin Alexandrescu, pentru tot sprijinul acordat în organizarea festivalului. Sperăm să avem și la această ediție participanți talentați și bine pregătiți, iar cele două zile de festival, respectiv 25-26 iunie 2022, vor fi zile de sărbătoare ale folclorului din România și nu numai. Încă din luna aprilie, împreună cu membrii orchestrei „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, pregătim programul pentru acompaniamentul concurenților individuali, soliști vocali și instrumentiști din România, Republica Moldova și Ucraina.”, a declarat prof. Marcel Dupu, directorul Clubului Copiilor Dorohoi.

Printre obiectivele propuse prin organizarea acestui festival, s-ar putea enumera:
- atragerea și promovarea tinerelor talente din țară și din străinătate, într-un concurs internațional de interpretare folclorică;
- depistarea și valorificarea creațiior folclorice autentice, de certă valoare artistică;
- încurajarea tinerelor talente în vederea creării continuității tradițiilor autentice ale cântecului și costumului popular;
- colaborarea cu creatori populari, rapsozi și interpreți de cântece populare din alte zone.

Fiind la a XVI-a ediție, putem considera festivalul, o rampă de lansare pentru copiii ai căror părinți sunt interesați de viitorul lor artistic. Astfel, mulți dintre participanții la acest festival au reușit să se facă remarcați ulterior și la alte concursuri din țară și străinătate.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web