Dorohoi News Logo

Ibănești: Premiul I obținut la Olimpiada Județeană de Meșteșuguri artistice tradiționale - FOTO

2

În cursul zilei de astăzi, 3 iunie 2022, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Meșteșuguri artistice tradiționale, organizat în incinta Inspectoratului Școlar Județean.

Cele mai dibace mâini de copii s-au întrecut astăzi între-ale meșteșugurilor tradiționale, comuna Ibănești fiind reprezentată de doi copii talentați: Racu Iasmina pentru secțiunea de țesătură orizontală și Hornea Marian la secțiunea de țesătură verticală.

Ibăneștenii au obținut PREMIUL I la ambele secțiuni de creație, fiind astfel înscriși la Olimpiada Națională de Meșteșuguri artistice tradiționale, organizată ca în fiecare an la Sibiu.

Această acțiune a avut drept scop valorificarea talentului și abilităților practice ale elevilor care produc valori de artă populară autentică, sub coordonarea artiștilor populari și a cadrelor didactice.

„Arta țesutului la război de pe meleagurile ibăneștene a fost prezentată și în acest an la Olimpiada de Meșteșuguri artistice tradiționale. Adresez cu bucurie sincere felicitări elevilor implicați, pentru că au reprezentat cu succes meșteșugul ibăneștean, urcându-l din nou pe podium! Aceşti copii lucrează cu plăcere, trăiesc bucuria şi satisfacţia produsului finit şi promit că vor duce tradiţia mai departe! Vă mulțumim! De asemenea,  mulțumesc meșterului popular Aiacoboaie Mihaela și referentului cultural Aiacoboaie Viorel pentru lecțiile de țesut oferite elevilor care iubesc meșteșugurile tradiționale românești! Tezaurul folcloric ibăneștean merită să fie pe podium, iar sprijinul meu va fi necondiționat!” a adăugat Primarul Comunei Ibănești, Romică Magopeț.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web