Dorohoi News Logo

Ce nume se sărbătoresc de Sânziene. Mesaje și urări pentru cei dragi

sinziene

Pe data de 24 iunie, românii sărbătoresc Sânzienele. Iată ce nume se sărbătoresc de Sânziene și ce urări frumoase ai putea să le transmiți celor dragi.

Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută și sub denumirile de Sânzienele sau Drăgaica, este celebrată pe data de 24 iunie.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii cred că noaptea Sânzienelor este plină de magie și toate dorințele pot deveni realitate. De asemenea, se spune că forțele binelui cât și cele ale răului ating apogeul.

Numele sărbătorii provine de la zeița romană Santa Diana, patroana vănătorilor și a pădurilor. Sânzienele mai sunt cunoscute și sub alte nume precum Frumoasele, Zânele sau Drăgaicele, denumire folosită în special în partea de sud a României.

Sânzienele simbolizează iubirea și fertilitatea. Potrivit unor legende, acest nume mai este regăsit și în mitologia românească, sub forma zeiţei Iana Sânziana. Aceasta era sora Soarelui și se spune că ea s-a transformat în Luna pentru ca fratele său nu o poată vedea. Unii cred că numele a fost preluat și de la plantele cu flori galben-aurii, frumos parfumate și cu proprietăți terapeutice bine-cunocute în medicina tradițională.

Deși sărbătoarea este veche de sute de ani, nu mulți știu că de Sânziene sunt sărbătoriți mai mulți români. Aceștia sunt cei care poartă numele de Sinzioana, Simzeana și Sânziana. Ultimul este de orgine românească și semnifică „ziua Sfântului Ion”.

Conform statisticilor Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, nu mai puțin de 1.957.468 de cetățeni români își vor celebra onomastica pe data de 24 iunie.

Cele mai frumoase urări pe care să le faci de Sânziene
Cu ocazia acestei frumoase sărbători, am pregătit pentru tine o serie de mesaje și urări deosebit de frumoase pe care să le transmiți celor dragi din familie și prietenilor care își celebrează onomastica:

Sper să rămâi mereu la fel de plină de viață, veselă și să nu uiți niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani, Sânziana!
Cu numele să ne trăiești o mie de ani, dorințele să îți devină realitate, multă dragoste să ai, sănătate și bucurii! La mulți ani, Simzeana!
La mulți ani frumoși și sănătoși, Sânziana! Să ai parte de o viață frumoasă. Să fii fericită, iubită, să-ți împlinești toate visele și speranțele.
La mulți ani, Sânziana! Ziua numelui să îți fie plină de realizări și să te bucuri mereu de orice lucru care îți apare în cale!
Draga mea prietenă, cu ocazia zilei tale onomastice îți transmit un călduros La Mulți Ani! Să ai parte de multă sănătate, realizări și tot ce îți dorești să devină realitate!
De ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc, belșug și împlinirea tuturor dorințelor!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web