Dorohoi News Logo

Festivalul Internaţional „Mugurelul” 2022: prima zi de concurs s-a încheiat cu succes - FOTO

Festivalul Mugurelul 2022_ziua 1_54

După o pauză de trei ani, Festivalul-Concurs Internațional „Mugurelul”, ediția a XVI-a, a readus iubirea față de folclorul românesc în municipiul nostru, prin intermediul soliștilor vocali și instrumentiști care au evoluat sâmbătă, 26 iunie 2022, pe scena din parcul Brazi, vremea favorabilă completând tabloul unei întâlniri de așa anvergură.

Numărul mare de participanți la Festivalul – Concurs Internațional dovedește înclinația tinerei generații către tradiții, muzică de calitate, dragostea și respectul față de folclorul muzical-coregrafic ce a consacrat România. 

Concurenții și-au  prezentat, cum au știut mai bine, talentul și virtuozitatea în fața juriului, format din personalități de seamă ale culturii tradiționale,  fiind acompaniați de orchestra „Mugurelul”, sub conducerea muzicală a prof. Marcel Dupu. Categoriile de vârstă care au evoluat în cadrul concursului au fost: 7-10 ani, 11-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. 

De asemenea, programul a fost presărat cu momentele invitaților speciali, respectiv: formația de dansuri populare „Stejărelul” - Școala Gimnazială „Mihai Kolgălniceanu” Dorohoi, coordonator: prof.Leonid Enea,  soliștii vocali de la Centrul Raional de Creație al Copiilor – Ungheni (Republica Moldova), acompaniați de Orchestra „Mugurelul”, grupul instrumental „Izvorașul” al Palatului Copiilor Vaslui și grupul vocal „Mândruțele”, Perieți, jud. Olt.

Deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”, ediția a XVI-a a fost oferită publicului de primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu și de directorul festivalului, prof. Marcel Dupu, după care, cei prezenți, au ținut un moment de reculegere pentru regretatul artist, Iulian Cojocaru, fost membru al Orchestrei „Mugurelul”, de la vârsta de 7 ani. A doua zi de festival va debuta cu parada portului popular, duminică, 26 iunie 2022, ora 11.00.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web