Dorohoi News Logo

Zilele Municipiului Dorohoi 2022 – Vezi programul complet al evenimentelor!

ZMD_2

Zilele Municipiului Dorohoi revin după doi ani de pauză și vor avea loc în perioada, 30 septembrie – 06 octombrie 2022, iar autoritățile au avut grijă să pregătească și de această dată un program diversificat, care să-i țină în priză atât pe localnici, cât și pe cei care vor sărbători alături de ei.

Primăria municipiului Dorohoi are plăcerea să vă invite la „Zilele Municipiului Dorohoi”, manifestare care se va desfășura după următorul program:

Vineri, 30 septembrie 2022

- ora 18:15 vom deschide evenimentul cu GRUPUL DORO - FOLK coordonat de prof. Ana Camelia Andrieș. Va urma un spectacol extraordinar susținut de ANSAMBLUL „MUGURELUL”, coordonat de prof. Marcel Dupu. 

- ora 20:00 va avea loc GALA PERFORMANȚELOR ȘCOLARE, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați elevii din anii terminali care au obținut rezultate deosebite la examenul de bacalaureat și evaluare națională. 

- seara de vineri continuă cu interpretul de muzică populară ILIE CARAȘ și se încheie pe ritmurile trapper-ului YNY SEBI. 

Sâmbătă, 01 octombrie 2022

- ora 11:00 cu evenimentul „Turneul de toamnă la Table” care se va desfășura la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din str. A.I.Cuza nr. 39.

- ora 12:00, la Muzeul de Științe ale Naturii va avea loc Expoziția temporară „Columbofilia - Tradiție și   Pasiune”, ediția a XVII - a unde se vor găsi frumoase exemplare de porumbei de toate speciile.   

- programul la scenă va începe la ora 18:00 cu GRUPUL VOCES coordonat de prof. Paul Ciprian - Mihai. Din programul muzical nu vor lipsi nici artiștii dorohoieni, seara continuând cu Trupele de dans instruite de prof. Constantin Dicu și Trupele de dans popular și soliști vocali instruite de prof. Alin Chiorăscu. 

- iubitorii de folclor o pot asculta pe ANA MARIA ABABEI, punctul culminant al serii fiind CARLA’S DREAMS, trupă compusă dintr-un grup anonim de cântăreți și compozitori.

Miercuri, 5 octombrie 2022

- de Ziua Mondială a Educației se încheie campania „DONEAZĂ O CARTE PENTRU A EDUCA ÎMPREUNĂ”, camapanie care se desfășoară în perioada 20 septembrie - 30 septembrie 2022. Aceasta este organizată de Biblioteca Municipală în parteneriat cu Asociația Împreună prin Cultură și Colegiul Național „Grigore Ghica”. Ajută și tu organizatorii să strângă un număr de cărți egal cu numărul de ani ai orășelului nostru - Dorohoi! 

615 cărți = 615 persoane care iubesc cartea pentru copii și o dăruiesc Bibliotecii Municipale.

Unde vor fi adunate cărțile donate? La Biblioteca Municipală Dorohoi, etajul 1, secția copii, interval orar 08:00 - 16:30 (luni-joi) - vineri (08:00 - 14:00) unde e expusă și colecția de cartofilie a dnei. bibliotecar Luminița Anisia.

Joi, 6 octombrie 2022

- se împlinesc 615 ani de atestare documentară a Municipiului Dorohoi. Pentru a sărbători această zi, la Cinematograful „Melodia” va avea loc evenimentul aniversar „CĂRȚI ȘI DOROHOIENI 615 ANI”, manifestare culturală organizată de editura Prospexi în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Botoșani. Participă autorii Ioan Burlacu, Adrian Timofte și Lucia Locusteanu - Elena. Prezintă Doru Pogoreanu, directorul editurii. Invitații evenimentului sunt membrii Cvartetului Royal din Suceava.

Ca și în anii precedenți, evenimentul va fi prezentat de actorul VLAD BABA.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web