Dorohoi News Logo

Evenimentul dedicat Zilelor Municipiului Dorohoi 2022 deschis cu entuziasm de talentați artiști locali

Talente_12

Dorohoienii și-au început sărbătoarea orașului, împreună, cu spectacolul desfășurat la scena amplasată în piațeta „Grigore Ghica”, lângă Primăria Municipiului. Publicul dorohoian a fost încântat de artiști locali ce au umplut atmosfera de zâmbete și voie bună, vineri seară, 30 septembrie 2022.

În jurul ore 18:00 a urcat pe scenă formația de dansuri populare Moștenitorii din cadrul Complexului de Apartamente „Amicii” Dorohoi cu dansul „Joc bărbătesc”, dând, oficial, start spectacolului. 

A venit apoi în fața publicului grupul Doro-Folk, coordonat de prof. Ana-Camelia Andrieș, cu o frumoasă armonie între voci și chitări, interpretând trei melodii cu semnificație. 

Elevele doamnei profesoare Lavinia-Ștefania Strugariu-Gorgan, Axinte Raluca și Axinte Maria au încântat în cele ce a urmat publicul în note muzicale, prezentând dragostea micilor dorohoieni pentru folclor.

Sub bagheta maiestrului Marcel Dupu, a urcat pe scenă Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, cu o suită de melodii tradiționale românești. Soliștii vocali și instrumentiști au impresionat, ca de fiecare dată, publicul strâns în fața scenei. Alături de aceștia au evoluat și grupul vocal „Cununița”, coordonat de prof. Lorena Dupu-Andrișan și formația de dansuri populare „Stejărelul”, îndrumată de prof. Leonid Enea. Seara a continuat cu Gala performațelor școlare. (Elisa B.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web