Dorohoi News Logo

„Donează o carte pentru a educa împreună” - Activitate de voluntariat desfășurată la Biblioteca Municipală Dorohoi – FOTO

Biblioteca_2

Ziua de 5 Octombrie, cunoscută sub numele de Ziua Educației, a fost celebrată la Biblioteca Municipală din Dorohoi printr-o activitate de voluntariat, respectiv de donare de cărți.

Biblioteca nu a mai beneficiat de o asemenea donație din anul 2019 din cauza restricțiilor din perioada pandemiei.

Cu ocazia împlinirii a 615 ani de la prima atestare documentară a municipiului Dorohoi, obiectivul instituției a fost să primească prin donație 615 cărți. Din fericire, numărul cărților primite a fost aproape dublu.

Cei care s-au implicat în această activitate au fost voluntarii, iubitorii de carte din Dorohoi, Vlădeni, Dumbrăvița și Cristinești și Comunitatea Evreilor din Dorohoi. Prin proces verbal, au donat 70 de persoane și 50 de cadre didactice, iar, instituțiile de învățământ partenere au fost: Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Liceul „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi și Școala Gimnazială „A.I Cuza” Dorohoi.

Voluntarii au fost felicitați de către primarul municipiului, înmânandu-le diplome care atestă activitatea de voluntariat la care au participat. (Mădălina G.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web