Dorohoi News Logo

„CĂRȚI ȘI DOROHOIENI - 615 ANI” despre clipă și timp - FOTO

Carti si dorohoieni 615 ani (10)

Cinematografului Melodia Dorohoi a fost gazda evenimentului festiv „CĂRȚI ȘI DOROHOIENI-615 ANI”, joi, 6 octombrie 2022, începând cu ora 11:00.

Trăim în această zi emoția întoarcerii în timp. 615 trepte întru devenire. 615 ani de când Dorohoi s-a ridicat ca un arbore și a crescut frumos. Dorohoi - file de istorie. Această manifestare culturală a fost organizată de editura Prospexi, reprezentată de domnul director Pogoreanu Doru, în colaborare cu Asociația națională Cultul Eroilor “Regina Maria”- filiala Botoșani, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Biblioteca Municipală Dorohoi și Centrul Național de Informare Turistică Dorohoi.

„Cărți și Dorohoieni” reprezintă pentru fiecare dorohoian un moment înălțător, un eveniment de marcă. Printr-un proces de “absolvire a experienței” cărțile reușesc să ne modeleze și să ne schimbe în frumos.

La acest eveniment au fost prezenți: dl. Adrian Timofte, dl. Ioan Burlacu, dna. Elena Condrei și dna. Lucia Locusteanu - dorohoieni dedicați și pasionați de tainele scrisului.
 
Pe lângă cărțile autorilor dorohoieni, publicul s-a putut bucura și de expoziția de cartofilie a Luminiței Anisia, dar și de sunetele melodioase ale Cvartetului de coarde „Royal” din Suceava.

Punctul culminant al evenimentului a fost momentul în care scriitoarea Lucia Locusteanu i-a oferit domnului primar un tablou cu strada Spiru Haret de odinioară. 

Evenimentul s-a terminat cu extragerea la tombolă. Fericiții câștigători s-au bucurat de o carte pe care o vor citi cu mult drag. ( Alexia J. & Eduard D.)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web