Dorohoi News Logo

Balul Gospodarilor și Șezătoare de lăsata secului la Căminul Cultural din Fundu-Herții - FOTO

sezatoare 06

Duminică 13 noiembrie, la ceas de seară, Căminul Cultural al satului Fundu-Herții, a răsunat de chiot, joc și voie bună. 

Invitați de seamă, în frunte cu doamna primar Daniela Stredie, au luat parte, cu ocazia lăsatei secului pentru Postul Crăciunului, la o șezătoare ca în vremurile vechi. Copiii au îmbrăcat strai de sărbătoare, și au creat o atmosferă minunată, de o veselie rustică veche dar și nostalgică în același timp, dorul de copilărie instaurându-se încă din primele momente la toți cei prezenți în sală.

„Este bine și frumos să readucem la viață, din când în când, poveștile pe care le ascultam la gura sobei, frumos înșiruite de bunicii noștri. Sunt momente care ne unesc și pe noi cei de astăzi, la fel cum și pe ei îi adunau atât la vreme de bucurie, cât și la vreme de încercări, empatizând, ajutând și fiind alături de semeni, indiferent de perioada prin care trece fiecare." relatează Roxana Prodan, organizatorul evenimentului.

Șezătoarea a fost urmată de Balul Gospodarilor, unde întreaga comunitate a petrecut cum a știut mai bine și s-a ospătat din bucate tradiționale pregătite de gospodinele satului, atmosfera fiind întreținută de formația Royal Band Darabani.

Întreaga seară a fost una de un real succes și de o deosebită voie bună!

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web