Dorohoi News Logo

„Carnavalul Zăpezii” al Clubului Copiilor Dorohoi – ediția a XXIII-a, a doua seară - FOTO

Carnavalul Zapezii, seara II_59

Clubul Copiilor Dorohoi a îmbrăcat, din nou, scena Sălii Teatrului din municipiu, în culori de sărbătoare. Concertul tradițional „Carnavalul Zăpezii”, ediția a XXIII-a, s-a desfășurat în două seri pline de emoție, cu participarea a peste 300 de elevi înscriși la cercurile artistice ale clubului și nu numai. 

Evenimentul este organizat, în fiecare an, de Clubul Copiilor Dorohoi, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, împreună cu partenerii: Primăria Municipiului Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi, Centrul Național de Informare Turistică Dorohoi, Casa Municipală de Cultură și Grădinița cu Program Prelungit „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi. 

Spectacolul din cea de-a doua zi, 20 decembrie 2022, a început cu sceneta „Cum a furat Grinch Crăciunul”, inspirată din povestea și filmul cu același titlu. Membrii Trupei de teatru „Amicii” au dat viață personajelor din poveste, reamintind spectactatorilor că bucuria de a fi împreună cu cei dragi reprezintă esența Crăciunului. Coordonator: prof. Irina-Maria Miron. 

Seara a continuat cu un regal folcloric, sub bagheta dirijorului, prof. Marcel Dupu. Primii care au cântat pe scena Sălii Teatrului au fost elevii din Orchestra mică „Mugurelul” care au demonstrat perseverență pe drumul lor către performanță.

Locurile pe scenă au fost ocupate, apoi, de Orchestra mare „Mugurelul”, grupul care ne reprezintă municipiul în spectacole și festivaluri naționale și internaționale. Repertoriul prezentat la „Carnavalul Zăpezii” a fost unul bogat, cu melodii populare din diferite zone foclorice ale țării, interpretate de orchestră, soliști vocali și soliști instrumentiști. 

Invitat special al serii, Grupul vocal „Cununița” al Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani,  coordonat de prof. Lorena-Elena Andrișan-Dupu, a colindat pe spectatorii prezenți în sală. 

Formația de dansuri populare „Brâulețul”, instruită de prof. Constantin Dicu, a continuat programul cu o suită din zona județului Botoșani.

Spre finalul serii, spectatorii au urmărit un program de datini și obiceiuri de iarnă, prezentat pe scenă de Ansamblul „Stejărelul” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi. Ansamblul coordonat de prof. Leonid Enea a participat în concert cu momente artistice tradiționale – dansul căiuților, ,,Târgul caprelor”, dansul măștilor – și a transmis celor prezenți urări de bine pentru Anul Nou, în acompaniamentul Orchestrei „Mugurelul”.  

Prezentatori: prof. Irina-Maria Miron, Ștefania Horopciuc și Ștefănica Gherasim.
Toți copiii participanți în cele două seri de spectacol au primit daruri de la primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu. 

Cu acest prilej, s-a organizat și Expoziţia de pictură „Decembrie în sărbătoare” coordonată de prof. Daniel Puhăcel. 

Activitatea educativă „Carnavalul Zăpezii” reprezintă un prilej de a promova pe elevii cu competențe în domeniul cultural-artistic și de aduce în fața publicului spectator frumoasele tradiții românești de iarnă care ne introduc în atmosfera magică a sărbătorilor. 

Colectivul Clubului Copiilor Dorohoi urează tuturor „Sărbători fericite!” și „La mulți ani!”  

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web