Dorohoi News Logo

Atelier de lucru „Obiceiuri și tradiții de Paște în religia creștin ortodoxă” organizat la Dorohoi - FOTO

1

În data de 28 martie 2023, in cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice al Municipiului Dorohoi, a avut loc Atelierul de lucru „Obiceiuri și tradiții de Paște în religia creștin ortodoxă” in colaborare cu Protopopiatul Dorohoi.

Evenimentul a fost organizat ca urmare a declarării anului 2023 ca an dedicat persoanelor vârstnice de către Sfântul Sinod, dar și în contextul perioadei pre-pascale în care ne aflăm cu toții.

Atelierul de lucru „Obiceiuri și tradiții de Paște în religia creștin ortodoxă”, la care au participat 30 de seniori din municipiul Dorohoi, a avut ca tematica:
1. obiceiuri de Sfintele Paște,
2. simbolistica ouălor încondeiate la români.

Din partea Protopopiatului Dorohoi a participat PC Pr. Ciurariu Aștefănoaei Teodor care a purtat un dialog interactiv cu participanții.  De asemenea, în cadrul atelierului a fost prezentat un referat de către Iulian Dohotaru, fost elev al Seminarului Teologic liceal ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.

La finalul activității, colaboratorii au oferit câte o carte de rugăciuni și o iconiță tuturor participanților. Cărțile de rugăciuni au fost primite de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei prin grija mitropolitului Teofan.

Evenimentul a avut un impact pozitiv asupra participanților, care au apreciat ocazia de a-și împărtăși experiențele și tradițiile cu alți membri ai comunității.

Mulțumim tuturor participanților seniori, administrației publice a Municipiului Dorohoi, domnului primar ing. Dorin Alexandrescu, Protopopiatul Dorohoi și tuturor celor implicați în această acțiune.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web