Dorohoi News Logo

Pelerinajul de Florii din municipiul Dorohoi

1

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Protopopiatul Dorohoi organizează  în Municipiul Dorohoi, Pelerinajul de Florii, la care sunt așteptați să participe toți preoții și credincioșii.

Evenimentul va debuta la ora 13:00 cu săvârșirea vecerniei la Biserica Sfânta Vineri (Parohia Sfântul Dumitru) unde se va rosti și rugăciunea de sfințire a stâlpărilor ce vor fi împărțite participanților. În jurul orei 14:00, cu cântări specifice momentului, se va pleca în procesiune pe următorul traseu: Bulevardul Victoriei, strada Dimitrie Pompeiu, pietonal, strada Grigore Ghica, catedrala „Adormirea Maicii Domnului” Dorohoi și se va încheia la Bisericuța de lemn „Nașterea Maicii Domnului” Vârgolici, unde se va citi acatistul și rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.

În încheiere (în jurul orei 15:15), Corul „Haris” al Seminarului Teologic Dorohoi va susține un concert, iar părintele protopop va rosti un cuvânt de învățătură și de mulțumire pentru toate.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web