Dorohoi News Logo

Ansamblul Mugurelul a fost prezent la Târnauca

mugurelul

Ansamblul Mugurelul a fost invitat, joi 27 octombrie 2011, la concertul prijeluit de 426 de la prima atestare documentară a satului Târnauca, regiune Cernăuți, Ucraina, şi 200 de ani de la sfinţirea bisericii „Sfântul Dumitru” din Târnauca.

La Târnauca a participat Ansamblul Mugurelul cu Orchestra Mugurelul, grupul vocal Mugurelul, solişti vocali, solişti instrumentişti şi formaţia de dansuri populare Stejărelul, care este constituită în urma parteneriatului dintre Clubul Copiilor şi Şcoala nr.8 „Mihail Kogălniceanu”. Din delegaţie au mai făcut parte şi domnul Cojocaru Daniel de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, domnul inspector Cristian Cucoreanu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi domnul director al Şcolii nr.8 “Mihail Kogălniceanu”, prof. Valerian Vlăiescu.

Aceştia au fost primiţi foarte bine, într-o sală mare din centrul comunei, unde a venit un public de toate vârstele, de la copii până la persoane mai în vârstă. Publicul a apreciat foarte mult spectacolul ansamblului, care le-a prezentat în cele două ore, un spectacol variat care a fost răsplatit cu multe flori, fiecare solist primind câte un buchet de flori.

„Am găsit în Satul Târnauca, o atmosferă românească adevarată, oameni calzi, primitori, care au aplaudat minute în şir prestaţia Ansamblului Mugurelul. Noi am pregătit un spectacol special, cu piese de mare popularitate şi cu un repertoriu din folclorul românesc din toate zonele ţării. Programul nostru a fost foarte apreciat şi gustat de publicul prezent, aproximativ 450 de spectatori, cam asta este capacitatea sălii de spectacol dintr-un sat din Ucraina care se numeşte Târnauca. Atmosfera a fost plină de respect, sensibilitate, patriotism românesc şi nostalgie. Am fost foarte bine primiţi şi a fost o acţiune foarte bine organizată de Primăria Comunei Târnauca şi chiar ne-am simţit onoraţi că am putut prezenta acest spectacol pentru ei.” a declarat instructorul și dirijorul formației, prof. Marcel Dupu. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web