Dorohoi News Logo

Tradițiile ibăneștene au fost prezente și anul acesta la Târgul Meșterilor Populari din Botoșani - FOTO

4

Tradițiile și meșteșugurile tradiționale vechi  din comuna Ibănești sunt motiv de mândrie pentru cele două localități, dat fiind faptul că valorile identității ibăneștene reușesc să fie păstrate de la o generație la altași cel mai important, conservate în timp.

Meșterii populari ibăneșteni au fost prezenți și în acest an la cea de a XVI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari din Botoșani. Țîrliman Ileana alături de Aiacoboaie Mihaela și Aiacoboaie Viorel, toți trei iubitori ai artei tradiționale, au expus lucrările în căsuța de pe Pietonalul Unirii unde vizitatorii au putut admira țesăturile realizate cu multă migală, dăruire și dragoste de frumos.

„În Ibănești, tradițiile au continuitate, iar participarea la acest târg este un bun prilej de a ne prezenta meșteșugurile păstrate cu sfințenie din strămoși. Stimez acești oameni minunați prin intermediul cărora reușim să le păstrăm și să le ducem mai departe, oameni a căror muncă trebuie să fie apreciată deoarece știm că în spatele acesteia se ascunde multă răbdare, talent, iscusință și timp. Fără tradiții și meșteșuguri nu există cultură. Păstrăm și ducem mai departe cultura satului românesc, a Ibăneștiului!” a spus primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.

„Participăm cu drag, în fiecare an, la Târgul Meșterilor Populari cu dorința de a reînvia satul de altădată și de a duce mai departe meșteșugurile tradiționale ibăneștene. Mulțumim domnului primar Romică Magopeț pentru susținere.” a adăugat Mihaela Aiacoboaie.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web