Dorohoi News Logo

Comunicare și comuniune în Biserică - FOTO

comunicare 01

Și anul acesta, tinerii din Protopoiatul Dorohoi au avut bucuria de a participa la întâlnirea organizată pentru ei, în ziua de 27 mai 2023, în Parohia „Sfinții Voievozi” – Ibănești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, cu sprijinul Sectorului de misiune și al Protopopiatului, cu ajutorul părintelui gazdă, Mihai Bogdan, și al tuturor preoților care au răspuns afirmativ acestei provocări.

Întâlnirea a debutat, într-un mod firesc, cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, avându-l ca protos pe părintele Ioan Puiu, coordonator al Departamentului de Misiune pentru Tineret, la care au participat 150 de tineri.

După acest moment de sinaxă în rugăciune, a urmat conferința cu titlul Comunicare și comuniune în Biserică. Pe mine cine mă înțelege? susținută de părintele arhim. Nicodim Petre, Consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor și starețul Mănăstirii Bucium, un părinte drag tinerilor, cu o vastă experiență în dialogul cu adolescenții, deschis constant întrebărilor curioase ori incertitudinilor care caracterizează acestă vârstă.

Programul a continuat cu două sesiuni pe grupe, unde s-a dezbătut tema întâlnirii prin diferite activități, preoții moderatori reușind să afle care sunt impedimentele în comunicarea cu tinerii și să identifice modalitățile care duc la comuniunea cu ei în biserică. A urmat sesiunea de concluzii în plen în care s-au punctat ideile esențiale din dialogul preoților moderatori cu tinerii participanți.

Finalul întâlnirii a fost dedicat momentelor artistice pregătite, cu mult talent, de participanți de unde bucuria și voia bună nu au lipsit. (Pr.Claudiu Foca- Responsabil de tineret, Protopopiatul Dorohoi)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web