Dorohoi News Logo

Încă două trofee în palmaresul Ansamblului „Mugurelul-Mărgineanca” - FOTO

Trofee Mugurelul Margineanca_025

În perioada 2-5 iunie 2023, Ansamblul de cântece și dansuri „Mugurelul-Mărgineanca” a participat la Festivalul Național de cântece și dansuri tradiționale „Hori și joc în Maramureș” organizat de Palatul Copiilor Baia Mare și Clubul Copiilor Șomcuta Mare în cadrul proiectului Național „Enroll for fun 2023, Traditions, Innovation and Creativity”, organizat de Palatul Copiilor Baia Mare și la Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și  Tineret „Am fost ș-om fi”, ediția a XXV-a, organizat de Clubul Copiilor Sighetu Marmației.

La cele două festivaluri-concurs au participat  ansambluri folclorice din România și din străinătate. 

Trofeele celor două festivaluri au fost atribuite Ansamblului de cântece și dansuri „Mugurelul-Mărgineanca” format din Orchestra de muzică populară „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, conducerea muzicală prof. Marcel Dupu și Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultura a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani sub îndrumarea maestrului coregraf Valentin Rău.

De asemenea, au mai obținut: Premiul I, Ionescu Rareș – solist clarinet și Grupul vocal „Mugurelul”, Premiul III, Ionescu Rareș și Sandu Cosmin - duet clarinet – trompetă.

În perioada următoare, Orchestra „Mugurelul” pregătește programul de acompaniament al concurenților individuali și al invitatului special – Alexandru Brădățan, participanți la Festivalul Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”, ediția a XVII-a, care se va desfășura în Parcul Brazi din Dorohoi în perioada 24-25 iunie 2023.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web